Τοπικά

Πληρότητες πάνω από 95% στα ξενοδοχεία – Ικανοποιημένοι οι ξενοδόχοι από το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

 

Σε πάνω από το 95% ανήλθε το ποσοστό των πληροτήτων στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Η εκκίνηση για τη χειμερινή σεζόν κρίνεται από τους ξενοδόχους ως ιδιαίτερα ικανοποιητική, αν και γνωρίζουν ότι ο μήνας Νοέμβριος θα είναι δύσκολος.
Ο πολύ καλός καιρός σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η εθνική επέτειος έπεσε Παρασκευή και δημιουργήθηκε ένα αυθεντικό τριήμερο ξεκούρασης ήταν οι δύο βασικοί λόγοι που από την περασμένη Πέμπτη, παραμονές δηλαδή της αργίας η πόλη αλλά και τα χωριά του Πηλίου άρχισαν να δέχονται μεγάλο όγκο επισκεπτών.
Μάλιστα ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ του Βόλου και του Παναθηναϊκού στο Πανθεσσαλικό στάδιο προχθές Σάββατο με την έλευση 15.000 φίλων του «τριφυλλιού» ήρθε να κορυφώσει την ζήτηση για ένα δωμάτιο στα ξενοδοχεία του Βόλου και των γύρω περιοχών.
«Οι πληρότητες στα ξενοδοχεία ξεπέρασαν το 95%. Ήταν ένα πολύ καλό τριήμερο» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης κάνοντας την αποτίμηση της τουριστικής κίνησης.
Και πρόσθεσε πως «συνδυάστηκαν τρεις παράγοντες που ήταν η αργία την Παρασκευή, ο αγώνας στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και ο καλοκαιρινός σχεδόν καιρός που είχαμε όλες αυτές τις μέρες. Θεωρούμε πως οι επισκέπτες πέρασαν πολύ όμορφα, ξεκουράστηκαν και θα θελήσουν να έρθουν ξανά για να περάσουν το ίδιο ωραία»
Η πληθώρα των επισκεπτών αποτυπώθηκε και στα μποτιλιαρίσματα εντός της πόλης, αλλά και στην έξοδο προς Αγριά, καθώς και στη μετάβαση προς Πορταριά και Μακρινίτσα.
Ο κ. Ζαφείρης αναφερόμενος στον Νοέμβριο είπε πως συνήθως πρόκειται για ένα μήνα που δεν δίνει ιδιαίτερες πληρότητες, καθώς ο κόσμος προετοιμάζεται για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Εμείς ζητούμε να υπάρξει επιδότηση των ξενοδοχείων στο ρεύμα και τον Νοέμβριο».
Παράλληλα κάνοντας έναν απολογισμό της θερινής σεζόν είπε πως στη χερσαία Μαγνησία είμαστε 30% κάτω σε σχέση με το 2019, ενώ για τον μέσο όρο πληροτήτων τον Οκτώβριο τόνισε πως κυμάνθηκε γύρω στο 40%.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το