Τοπικά

Πληρότητες πάνω από 80% στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας – Το 50% των επισκεπτών μέσω «Κοινωνικού Τουρισμού»

Σε υψηλά επίπεδα, πάνω από 80%, κυμαίνεται η πληρότητα στα ξενοδοχεία της χερσαίας Μαγνησίας αυτές τις ημέρες, που αποτελούν και την κορύφωση της τουριστικής σεζόν.
Οι παραλίες του Αιγαίου, του Παγασητικού αλλά και της νοτιοδυτικής Μαγνησίας είναι γεμάτες από παραθεριστές, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων είναι Έλληνες. Ο Βόλος, το Πήλιο αλλά και οι υπόλοιποι χερσαίοι τουριστικοί προορισμοί του Νομού αποτελούν για ένα ακόμη καλοκαίρι «μαγνήτες» για χιλιάδες επισκέπτες, που επέλεξαν τον τόπο μας, για να περάσουν ξένοιαστες και όμορφες διακοπές.

«Ο Ιούλιος έκλεισε με ποσοστά πληρότητας, που βρίσκονταν κάτω από το 50%, ενώ το ίδιο παρατηρήθηκε και στις πρώτες μέρες του Αυγούστου. Ωστόσο από τις 8 Αυγούστου και μετά η πληρότητα έφτασε στο 80%, αγγίζοντας τον Δεκαπενταύγουστο ακόμη και το 100%», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, μιλώντας στη διαδικτυακή εκπομπή «Θεσσαλία Παντού» και πρόσθεσε πως «και την τρέχουσα εβδομάδα οι πληρότητες θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, κοντά στο 80%. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί και μέχρι τέλος του μηνός».
Ο ίδιος εκτίμησε πως, αν πάει καλά ο Αύγουστος, τότε οι πληρότητες για τα ξενοδοχεία, τον τρέχοντα μήνα, θα κλείσει στο 60-70%, ενώ πρόσθεσε πως περίπου το 70% των ξενοδοχείων έχουν ανοίξει.
Αναφορικά με τους επισκέπτες επισήμανε πως το μεγαλύτερο ποσοστό, ίσως και πάνω από το 80%, είναι Έλληνες, που προέρχονται από διάφορα μέρη, όπως την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Θεσσαλία και αλλού.

Το Πήλιο πάντα προσέλκυε τους Έλληνες επισκέπτες, πόσο περισσότερο φέτος, που πολλοί αναζητούν χερσαίους προορισμούς. Πάντως για τα κρούσματα, που τις τελευταίες εβδομάδες αυξήθηκαν σημαντικά και στη Μαγνησία, ο κ. Ζαφείρης τόνισε πως επηρέασαν αρνητικά, στο να έρθουν και άλλοι επισκέπτες.
Ο κοινωνικός τουρισμός έχει συμβάλλει σημαντικά στην τόνωση της επισκεψιμότητας. «Το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Ιούλιο και μπορούμε να εκτιμήσουμε πως το 50% των Ελλήνων επισκεπτών στη χερσαία Μαγνησία είναι μέσω του «Κοινωνικού Τουρισμού», επισήμανε ο κ. Ζαφείρης.
Το θετικό είναι πως οι επισκέπτες που επέλεξαν για προορισμό των διακοπών τους τη Μαγνησία μπορούν και απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης και ξενοιασιάς σε πανέμορφα τοπία και με πολύ καλές υπηρεσίες, ενώ και οι τιμές, όπως αναφέρεται από τους ξενοδόχους, παραμένουν σταθερές, σε ελκυστικά επίπεδα και για όλα τα βαλάντια, εδώ και χρόνια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το