Τοπικά

Πληρότητες πάνω από 70% στα ξενοδοχεία για το τριήμερο

Σε ποσοστό πάνω από 70% ανέρχονται οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ενώ υψηλή κινητικότητα επιβατών παρατηρείται και στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για τις Βόρειες Σποράδες.
Μπορεί ο καιρός να μην είναι «σύμμαχος» σε όσους θέλουν να εκδράμουν, καθώς θα χαρακτηρίζεται από αστάθεια, ωστόσο, φαίνεται ότι η επιθυμία του κόσμου να εκδράμει, θα κυριαρχήσει ακόμη μια φορά.
Οι εκδρομείς αναμένεται να αρχίσουν να καταφθάνουν από σήμερα στον Βόλο και το Πήλιο, ενώ ήδη πολλοί Βολιώτες αναχωρούν ακτοπλοϊκώς για τα νησιά των Σποράδων. Μάλιστα υψηλή κινητικότητα των επιβατών με τα πλοία παρατηρείται και από χθες.
Είναι ενδεικτικό πως χθες το μεσημέρι για ένα από τα τρία πλοία της γραμμής είχαν απομείνει ελάχιστα εισιτήρια για το σημερινό δρομολόγιο. Επίσης από χθες δρομολόγια στις Σποράδες εκτελεί εκτός από το υδροπτέρυγο «Ερατώ» και το Flying Cat.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης δήλωσε πως «οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ανέρχονται στο 70% χωρίς, όμως, οι τάσεις να είναι αυξητικές, καθώς ο καιρός δεν φαίνεται να είναι «σύμμαχος». Βέβαια ο κόσμος έχει τρομοκρατηθεί και από αυτά που ακούει στα πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ για πλημμύρες. Επίσης ο Βόλος φαίνεται να έχει υψηλότερη πληρότητα σε σχέση με την περιφέρεια στο Πήλιο».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «ο Μάιος μέχρι στιγμής δεν πήγε καλά, εξαίρεση βέβαια αποτελούν τα ξενοδοχεία στον Βόλο, όπου υπήρχαν οι μαθητικές εκδρομές και τα συνέδρια. Επίσης για τον Ιούνιο, αλλά και τους άλλους δυο μήνες του καλοκαιριού δεν υπάρχει η κινητικότητα που θα περιμέναμε αναφορικά με τις προκρατήσεις. Από την άλλη γνωρίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια ο κόσμος αποφασίζει να έρθει για διακοπές την τελευταία στιγμή».
Το υψηλό κόστος της βενζίνης είναι ένας σημαντικός «πονοκέφαλος» για τους ταξιδιώτες, κάτι που ανησυχεί τους ξενοδόχους ότι δηλαδή μπορεί να έχουν απώλειες. «Γνωρίζουμε τι συμβαίνει με το κόστος στα καύσιμα και πόσο μπορεί να επηρεάσει τους εκδρομείς. Από την άλλη εμείς κρατάμε στα ξενοδοχεία μας σταθερές τις τιμές που δεδομένων των συνθηκών είναι ένα θαύμα. Επίσης πιστεύουμε ότι μετά από δύο χρόνια πανδημίας οι Έλληνες έχουν ανάγκη για ψυχαγωγία και χαλάρωση» ανέφερε ο κ. Ζαφείρης.

Υψηλές πληρότητες και στα πλοία
Με υψηλές πληρότητες πραγματοποιούνται από χθες τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τον Βόλο για τις Σποράδες,. Μάλιστα σήμερα αναμένεται να κορυφωθεί η επιβατική κίνηση και με τα τρία πλοία που πραγματοποιούν δρομολόγια.
Στα νησιά μεταβαίνουν πολλοί Βολιώτες που είτε έλκουν την καταγωγή τους από εκεί είτε θέλουν απλώς να περάσουν ένα όμορφο τριήμερο.
Το σχεδόν βέβαιο είναι πως τα νησιά, όπως η Σκιάθος, θα γεμίσουν αυτό το τριήμερο από κόσμο, καθώς ήδη έχουν δεχτεί και αρκετούς ξένους τουρίστες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το