Τοπικά

Πληρότητες έως 90% την Πρωτοχρονιά στη Μαγνησία – Αυξημένη κινητικότητα για το τριήμερο των Θεοφανίων

Το 90% άγγιξε η πληρότητα στα ξενοδοχεία του Βόλου, της Πορταριάς και της Μακρινίτσας το διήμερο της Πρωτοχρονιάς, ενώ γύρω στο 50% έφτασε στα καταλύματα του υπόλοιπου Πηλίου. Στο 45% έως 50% αλλά με αυξητικές τάσεις κυμαίνεται η πληρότητα κατά μέσο όρο στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας για το
τριήμερο των Θεοφανίων, με τους ξενοδόχους να δηλώνουν πως «και 100% να έφτανε η πληρότητα στις γιορτές, τα έσοδα δεν θα ήταν ικανά για να καλύψουν τις αυξημένες υποχρεώσεις της νέας χρονιάς».

Για μια ακόμη φορά τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα παρουσίασαν Βόλος, Πορταριά και Μακρινίτσα, ωστόσο για την Πρωτοχρονιά οι ξενοδόχοι περίμεναν μεγαλύτερη κίνηση, αλλά υπήρξαν ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής λόγω της χιονόπτωσης στο Πήλιο. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γ. Ζαφείρης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του σχετικά με «την παραπληροφόρηση» όπως την χαρακτήρισε, «που υπήρξε από διάφορα ΜΜΕ, τα οποία μετέδιδαν πως στο Πήλιο το χιόνι έφτανε τα δυο μέτρα και υπήρχαν κλειστοί δρόμοι και αποκλεισμένα χωριά. Τίποτα από αυτά δεν συνέβαινε, καθώς και οι δρόμοι ήταν ανοικτοί και το Χιονοδρομικό Κέντρο λειτούργησε χωρίς προβλήματα. Κάναμε παρεμβάσεις σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς και προσπαθήσαμε να διορθώσουμε την κατάσταση, αλλά το κακό εν μέρει είχε γίνει. Πάντως στις ακυρώσεις συνετέλεσε και το γεγονός ότι χιόνισε στην Αθήνα» προσέθεσε ο ίδιος.
Να αναφερθεί ότι η πληρότητα στα ξενοδοχεία στο υπόλοιπο Πήλιο δεν ξεπέρασε σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας το 50% έως 60%».

Τα Θεοφάνια
Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις των ξενοδόχων της Μαγνησίας σχετικά με την επισκεψιμότητα που θα έχει η περιοχή μας για το τριήμερο των Θεοφανίων, από 6 έως 8 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τον κ. Ζαφείρη αυτή τη στιγμή οι κρατήσεις αγγίζουν το 45% έως 50% με αυξητικές τάσεις, ενώ στις προτιμήσεις των επισκεπτών κυριαρχούν και πάλι ο Βόλος, η Πορταριά και η Μακρινίτσα. «Ευελπιστούμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλά, καθώς οι επαγγελματίες χρειάζονται και αυτό το τριήμερο να δουλέψουν καλά, για να ανταποκριθούν στις αυξημένες οικονομικές τους υποχρεώσεις. Πάντως και 100% πληρότητα να είχαμε στις γιορτές, δεν θα έφτανε για να πληρώσουμε όσα έρχονται στο 2017» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το