Τοπικά

Πληρότητες 85% στα ξενοδοχεία χερσαίας Μαγνησίας τον Ιούλιο

Η καλοκαιρινή τουριστική περίοδος έχει φτάσει αισίως στη μέση της σεζόν με τον κ. Γιώργο Ζαφείρη, πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, να κάνει μια πρώτη εκτίμηση για την τουριστική κίνηση της περιοχής και συγκεκριμένα στη χερσαία Μαγνησία.
Ο Ιούνιος δεν κύλησε καλά με την πτώση να είναι μεγάλη με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας να τονίζει ότι «ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού δεν πήγε όπως περιμέναμε και το καλοκαίρι δεν μπήκε καλά. Οι πληρότητες κυμάνθηκαν περίπου στο 70%».
Όσον αφορά στον Ιούλιο οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της χερσαίας Μαγνησίας φτάνουν ή και ξεπερνούν το 85%, με τον Αύγουστο, σύμφωνα με τις κρατήσεις, να φαίνεται ότι θα πάει πολύ καλά.
«Οι πληρότητες τον μήνα Ιούλιο φτάνουν το 85%, ενώ ο Αύγουστος από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνει πως η τουριστική κίνηση θα είναι πολύ καλή. Αλίμονο αν δεν δουλέψουμε και τον Αύγουστο» επισήμανε ο κ. Γιώργος Ζαφείρης.
Παρά τα καλά σημάδια για τον Ιούλιο και ειδικά για τον Αύγουστο, συνολικά η τουριστική κίνηση στα ξενοδοχεία του Νομού Μαγνησίας μάλλον θα κινηθεί πτωτικά σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Η οικονομική αδυναμία των Ελλήνων να παραθερίσουν σε μία περιοχή της Μαγνησίας και όχι μόνο, έχει αντίκτυπο στον τουρισμό του Νομού.
Η εκτίμηση του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, αν και είναι ακόμα νωρίς και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, είναι ότι σε σχέση με πέρσι συνολικά η πτώση θα είναι της τάξης 30% περίπου.
Οι περισσότεροι ξένοι επισκέπτες της Μαγνησίας είναι Σέρβοι, Ρουμάνοι, Ιταλοί και Γάλλοι, ενώ αρκετοί είναι και οι Ισραηλινοί, με την αναλογία ξένων και Ελλήνων τουριστών να είναι 70% με 30% αντίστοιχα.
Πάντως οι τιμές παραμένουν στα περσινά επίπεδα και σε αρκετές περιπτώσεις ίσως και πιο χαμηλές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το