Τοπικά

Πληρότητες 75% το τριήμερο Πρωτοχρονιάς στη Μαγνησία

 

Στο 75% ανέρχονται οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς, ποσοστό αύξησης 5% σε σχέση με πέρυσι, ενώ 85% πληρότητα είχαν τα ξενοδοχεία κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.
Μία μικρή αύξηση του τουρισμού στην περιοχή εκτιμάται και κατά τη διάρκεια των επερχόμενων Θεοφανίων, όπου αναμένονται και οι τελευταίοι επισκέπτες για τη γιορτινή περίοδο. Τουρίστες από όλη την επικράτεια, αλλά και από το εξωτερικό επισκέφθηκαν την πόλη του Βόλου και το Πήλιο καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών για να απολαύσουν τους χριστουγεννιάτικους στολισμούς, τη γιορτινή αγορά της πόλης και τη μαγευτική θέα του βουνού των Κενταύρων, το οποίο προδίδει πως η Μαγνησία ανέρχεται ως ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός που έχει να αφήσει στους επισκέπτες, τις δικές της συγκινήσεις.
Παρόλο, όμως, που ο τουρισμός των εορτών έδωσε σημαντικές ανάσες στους ξενοδόχους της περιοχής μετά τις δύο καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τον Βόλο και το Πήλιο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, σε καμία περίπτωση δεν ήταν αρκετές ώστε να μπορέσουν οι ξενοδόχοι να ορθοποδήσουν πλήρως. Οι ζημιές που υπέστησαν, αλλά και το κλείσιμο των επιχειρήσεών τους για περίπου τρεις μήνες, προκάλεσαν τεράστια οικονομική αποσάθρωση για πάρα πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Ειδικά για τις εποχικές επιχειρήσεις οι οποίες δεν θα ξαναλειτουργήσουν μέχρι και τον Μάρτιο, σύμφωνα με τον ίδιο, το πλήγμα ήταν φοβερό, ενώ οι εισπράξεις που έλαβαν στις εορτές δεν είναι ικανές να καλύψουν υποχρεώσεις και απαιτήσεις προς το δημόσιο ή τους προμηθευτές τους, μπορούν απλώς να διευθετήσουν κάποιες επείγουσες καταστάσεις.
Κλείνοντας, ο κ. Ζαφείρης τόνισε πως οι ξενοδόχοι αναμένουν την απάντηση της κυβέρνησης για την επιχορήγηση που ανακοίνωσε πως θα τους δώσει για να καλύψουν κάποια κενά για τους τρεις μήνες που χάθηκαν, ώστε να μπορέσουν να μάθουν το ύψος της επιχορήγησης, το πώς θα υπολογιστεί, αλλά και το αν τελικά θα είναι αρκετή, προκειμένου να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΪΣΜΕΝΟΣ

Share
Ετικέτες: πληρότητες

Πρόσφατα άρθρα

Ανέλαβε καθήκοντα η νέα αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Άννα Μαρία Παπαδημητρίου

Η αποκατάσταση των ζημιών και η υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής αποτελούν τις δύο πιο σημαντικές…

3 Ιανουαρίου 2024

ΠΕΝΘΟΣ – ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΣΟΥΚΑΤΟ

Τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, αδελφό, παππού και θείο ΙΩΑΝΝΗ ΤΣΟΥΚΑΤΟ Ετών 90 που πέθανε,…

3 Ιανουαρίου 2024

ΠΕΝΘΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΡΙΣΤΕΑ (ΑΡΙΑ) ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ – ΠΑΪΖΑΝΟΥ

Την αγαπημένη μας σύζυγο, μητέρα, αδελφή και θεία ΑΡΙΣΤΕΑ (ΑΡΙΑ) ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ - ΠΑΪΖΑΝΟΥ Ετών 52…

3 Ιανουαρίου 2024

ΚΗΔΕΙΑ ΕΛΕΝΗ ΜΙΧΑΛΗ

Τη λατρεμένη μας σύζυγο, μητέρα, αδελφή, γιαγιά και θεία ΕΛΕΝΗ ΜΙΧΑΛΗ Ετών 73 κηδεύουμε σήμερα…

3 Ιανουαρίου 2024

ΚΗΔΕΙΑ ΕΥΘΥΜΙΟ ΚΑΠΑΤΟ

Τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και παππού ΕΥΘΥΜΙΟ ΚΑΠΑΤΟ Ετών 78 κηδεύουμε σήμερα Τετάρτη 3…

3 Ιανουαρίου 2024

Ιαπωνία: Ο απολογισμός των θυμάτων του σεισμού της Πρωτοχρονιάς φθάνει τους 62 νεκρούς

Ο απολογισμός των θυμάτων του πολύ ισχυρού σεισμού που έπληξε σκληρά την κεντρική Ιαπωνία προχθές…

3 Ιανουαρίου 2024