Τοπικά

Πληρότητα πάνω από 90% στα ξενοδοχεία για την Πρωτοχρονιά – Οι τουρίστες «ψηφίζουν» Πορταριά, Μακρινίτσα και Βόλο για τις διακοπές

Σε υψηλό επίπεδο παραμένουν οι κρατήσεις των τουριστών στη Μαγνησία μετά τα Χριστούγεννα και το ποσοστό της πληρότητας στα καταλύματα, που ξεπερνά σε περιοχές το 90%, θα διατηρηθεί και μέχρι την Πρωτοχρονιά.
Η Πορταριά και η Μακρινίτσα βρίσκονται για ακόμη μία χρονιά ψηλά στη λίστα επιλογής των τουριστών, με την τελική τριάδα προτιμήσεων για διακοπές να συμπληρώνει ο Βόλος.
«Το υψηλό ποσοστό πληρότητας παραμένει και θα διατηρηθεί και την Πρωτοχρονιά. Σχεδόν όλα τα καταλύματα είναι κλεισμένα για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Μέχρι και την 1η Ιανουαρίου οι περιοχές αυτές έχουν μέσο όρο πληρότητας άνω του 90%» δήλωσε στη «Θ» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης.
Ωστόσο, όπως ανέφερε στις υπόλοιπες περιοχές του Νομού οι κρατήσεις είναι σε πιο χαμηλά επίπεδα. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το ανατολικό και το κεντρικό Πήλιο μέχρι χθες η πληρότητα καταγράφηκε στο 50%, ενώ μέχρι την Πρωτοχρονιά θα διαμορφωθεί στο 65%.
«Η τρομοκρατία από τα αθηναϊκά κανάλια για την κακοκαιρία «Ζηνοβία» έχει δημιουργήσει πολύ μεγάλο πρόβλημα. Μας τηλεφωνούν οι πελάτες και μας ρωτούν αν έχει χιόνια ή αν θα χρειαστούν αντιολισθητικές αλυσίδες και αν είναι ανοιχτοί οι δρόμοι. Η Αθήνα συνεχίζει την προσπάθειά της να κυβερνήσει την περιφέρεια» ανέφερε ο κ. Ζαφείρης επισημαίνοντας ότι και ο ίδιος επικοινώνησε με μέσα ενημέρωσης.

Γεμάτα είναι και τα ξενοδοχεία στον Βόλο, καθώς η πληρότητα ξεπερνά και στο κέντρο της πόλης το 90%. «Τα τελευταία χρόνια με όλη την επικοινωνία που υπάρχει, τις εκδηλώσεις και τις συναυλίες που διοργανώνονται, ο Βόλος είναι γεμάτος» πρόσθεσε.
Οι τουρίστες στη Μαγνησία προέρχονται από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη αλλά και από διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας. Ως επί το πλείστον, οι επισκέπτες είναι οικογένειες και λιγότερο ζευγάρια, καθώς επιλέγουν να κάνουν γιορτές σε ένα διαφορετικό μέρος από το σπίτι τους.
Όπως σημείωσε και ο κ. Ζαφείρης, οι τουρίστες στη Μαγνησία επιλέγουν τις ημερήσιες εκδρομές. «Από την Πορταριά πηγαίνουν για φαγητό στην Τσαγκαράδα, θα φτάσουν στην παραλία του Βόλου για τσίπουρο. Κυκλοφορεί ο κόσμος».
Σημειώνεται ότι τα ξενοδοχεία στη Μαγνησία έχουν ήδη οργανώσει ρεβεγιόν για τους επισκέπτες προκειμένου να υποδεχθούν τον νέο χρόνο.
«Έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο. Υπήρχαν προσφορές από ξενοδοχεία για το ρεβεγιόν ή το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Ευχαριστώ πολύ τους ξενοδόχους για την προσπάθεια που κάνουν, διατηρώντας καλές και λογικές τιμές, με αποτέλεσμα να πετυχαίνουν μεγάλη κίνηση» πρόσθεσε ο κ. Ζαφείρης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το