Τοπικά

Πληρότητα 90% στα ξενοδοχεία τον Δεκαπενταύγουστο “Θ”

facilities-0

Στο 90% και πλέον ανέρχεται η πληρότητα στα ξενοδοχεία της χερσαίας Μαγνησίας, ενώ το ενθαρρυντικό στοιχείο είναι πως οι καλές πληρότητες θα συνεχιστούν και μέχρι το τέλος του Αυγούστου αγγίζοντας το 60-70%.

Τουλάχιστον αυτά είναι τα μηνύματα που διαθέτει η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας για την επόμενη ημέρα μετά το Δεκαπενταύγουστο που αποτελεί παραδοσιακά την κορύφωση της τουριστικής σεζόν. Για τους ξενοδόχους μάλλον δεν αποτελεί είδηση ότι υπάρχει πολύ μεγάλη τουριστική κίνηση στη χερσαία Μαγνησία αυτή την περίοδο. Είναι αυτονόητο και σύνηθες εδώ και πολλά χρόνια. Ήλπιζαν, βέβαια το ίδιο να συνέβαινε και πριν τις 25 Ιουλίου, όταν τα πράγματα ήταν πολύ παγωμένα λόγω των κεφαλαιουχικών περιορισμών.

Ωστόσο σε κάθε περίπτωση προσπαθούν να βλέπουν την επόμενη ημέρα και τι θα επικρατήσει από δω και πέρα ελπίζοντας ότι οι Έλληνες μπορεί να άργησαν να ξεκινήσουν τις διακοπές τους, έστω και ολιγοήμερες, αλλά τουλάχιστον θα τις συνεχίσουν μέχρι και το τέλος του μηνός.

Και μπορεί αυτή την περίοδο οι τιμές να έχουν κάνει ένα κλικ προς τα πάνω,-παραμένοντας ωστόσο σε πολύ ελκυστικά για την εποχή επίπεδα-είναι όμως δεδομένο ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα υποχωρήσουν ξανά.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης τόνισε πως η πληρότητα αυτή την περίοδο ξεπερνά το 90% στη χερσαία Μαγνησία, όπως στο Πήλιο. Πολλοί ντόπιοι έχουν επιλέξει να περάσουν το διήμερο του δεκαπενταύγουστου σε κάποιο όμορφο προορισμό του νομού μας, ενώ το ίδιο συμβαίνει με τους Έλληνες από άλλες περιοχές. Το «παρών» ευτυχώς δίνουν και οι ξένοι, ενώ σε άλλες εποχές τα πράγματα ήταν ακόμη καλύτερα.

Ο κ. Ζαφείρης έστειλε και ένα αισιόδοξο μήνυμα για τη συνέχεια, λέγοντας ότι «οι ενδείξεις για την πληρότητα των ξενοδοχείων μέχρι και το τέλος του Αυγούστου είναι θετικές. Εκτιμούμε πως μέχρι το τέλος του μήνα οι πληρότητες μπορεί να κυμαίνονται γύρω στο 60-70%».

Βέβαια η διάθεση του κόσμου να εκδράμει και να κάνει διακοπές συναρτάται και από τις γενικότερες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

Έτσι το τελευταίο διάστημα κάπως περιορίστηκε η αγωνία για το οικονομικό μέτωπο, αλλά ανακάμπτει το ενδιαφέρον για το πολιτικό μέτωπο, αφού δεν αποκλείεται μέσα στο Σεπτέμβριο να έχουμε εκλογές.

Πάντως η τιμή ενός δίκλινου δωματίου μπορεί να ξεκινά από τα 50 ευρώ και να καταλήγει στα 80 ευρώ, πάντοτε ανάλογα με την κατηγορία του κάθε ξενοδοχείου και με δεδομένο τη χορήγηση πρωινού, ενώ είναι τιμές που αφορούν την κορύφωση της τουριστικής σεζόν, καθώς βρισκόμαστε στο δεκαπενταύγουστο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το