Τοπικά

Πληρότητα 100% στο Γηροκομείο Βόλου και με 20 αναμονές

Μουσική και χορός πλαισίωσαν την εκδήλωση χθες στο Γηροκομείο Βόλου με αφορμή τη γιορτή των Αγίων Πάντων. Μέσα σε μια όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα φιλοξενούμενοι ηλικιωμένοι, συγγενείς, εργαζόμενοι και άλλοι συμπολίτες είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν και να έρθουν ακόμη πιο κοντά.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση της θείας λειτουργίας στο εκκλησάκι των Αγίων Πάντων που βρίσκεται στο Γηροκομείο. Μετά τον εκκλησιασμό παρατέθηκε παραδοσιακό πανηγύρι στον αύλειο χώρο του Ιδρύματος με ζωντανή ορχήστρα και τοπικούς χορούς από τον Χορευτικό Σύλλογο «Τερψιχόρη» και την ορχήστρα της κυρίας Μαρούλη.
Στην είσοδο του αύλειου χώρου του Γηροκομείου είχε τοποθετηθεί η εικόνα της Παναγίας Γηροκομίτισσας που αγιογραφήθηκε πριν μερικές εβδομάδες.

Ο πρόεδρος του Γηροκομείου κ. Παύλος Πάνος δήλωσε πως «οι Άγιοι Πάντες είναι αυτοί που φροντίζουν τους ηλικιωμένους και στο πλαίσιο του εορτασμού διοργανώσαμε και φέτος ένα παραδοσιακό πανηγύρι, όπου μας τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί φίλοι και μέλη του Γηροκομείου, καθώς βέβαια και οι συγγενείς των ηλικιωμένων. Φέτος μάλιστα είχαμε ακόμη περισσότερο κόσμο στη γιορτή, που δείχνει την αγάπη του κόσμου για το Γηροκομείο».
Αναφερόμενος στην πορεία του Γηροκομείου επισήμανε πως «επιτέλους τα οικονομικά μπήκαν σε τάξη και η μόνη πληγή είναι η οφειλή στο ΙΚΑ.
Αυτή την περίοδο το Γηροκομείο εμφανίζει πληρότητα 100%. Όπως δήλωσε ο κ. Πάνος «οι φιλοξενούμενοι ηλικιωμένοι ανέρχονται στους 130 και δεν υπάρχει διαθέσιμο αδειανό κρεβάτι. Μάλιστα έχουμε και 20 αναμονές».

Πάντως για την κάλυψη των αναγκών που αυξάνονται υπάρχουν σκέψεις για επέκταση του Γηροκομείου και σε άλλο υπάρχον κτίριο.
Μεταξύ των 130 φιλοξενούμενων υπάρχουν άτομα ακόμη και από την Αλεξανδρούπολη.
«Το άνοιγμα του Γηροκομείου είναι σε όλη την Ελλάδα και την κοινωνία. Έχουμε περιστατικά από την Αλεξανδρούπολη, την Πελοπόννησο, την Λαμία, όλη τη Θεσσαλία» κατέληξε ο κ. Πάνος.
Στο Γηροκομείο οι εργαζόμενοι ανέρχονται στους 58.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το