Άρθρα

Πληρώνουμε πολλά για πενιχρές υπηρεσίες και συντάξεις «ψίχουλα»

του Γιώργου Καλτσογιάννη*

Μετά την αδικαιολόγητη υπερφορολόγηση, ήρθαν οι νέες ασφαλιστικές εισφορές του νόμου Κατρούγκαλου για να επιφέρουν το τελειωτικό κτύπημα σε χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες.

Η κυβέρνηση, αντί να στηρίζει τον ιδιωτικό τομέα, τον γονατίζει με τους υψηλούς φόρους και εισφορές. Η συντριπτική πλειονότητα των επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, στραγγαλίζεται οικονομικά και αδυνατεί να ανταπεξέλθει στην καταβολή των νέων υποχρεώσεων που προκάλεσε ο νόμος-έκτρωμα.

Και αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε διπλά και τριπλά για τη σύνταξή και την υγειονομική μας περίθαλψη, όταν το Κράτος μας ανταποδίδει με πενιχρές ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες, ενώ και οι συντάξιμες αποδοχές που θα λάβουμε στα επόμενα χρόνια, θα μοιάζουν με «ψίχουλα».

Επομένως χιλιάδες είναι μέχρι στιγμής οι επαγγελματίες που τρομαγμένοι από το νέο χαράτσι της κυβέρνησης, κλείνουν τα μπλοκάκια τους για να μην φορολογηθούν, με αποτέλεσμα να γιγαντώνεται η «μαύρη» οικονομία και τα Ταμεία  να χάνουν και άλλα έσοδα, όταν ήδη από την επέκταση της μερικής απασχόλησης η εκτίμηση των ειδικών είναι πως θα  σημειώνουν τρομερές απώλειες, κοντά στα δύο δισεκατομμύρια ευρώ.

Η κυβέρνηση απέτυχε ξανά και πρέπει να αποσύρει το νόμο για τις νέες εισφορές.

Διαφορετικά η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα διορθώσουν τη μεγάλη αδικία για τους χιλιάδες επαγγελματίες, γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και αγρότες.

Γιατί η Ν.Δ. πιστεύει και στη δύναμη και στην αξία των ανθρώπων που καθημερινά αγωνίζονται για την οικονομική τους επιβίωση.

 

* μέλος Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., π. Αντιπεριφερειάρχης –Δικηγόρος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το