Τοπικά

Πληροφορίες για εντολή αναστολής των εργασιών στην Καραμπατζάκη από το υπ. Περιβάλλοντος – Αναδίπλωση της δημοτικής αρχής που καλεί τώρα τους κατοίκους σε συνάντηση

Απόφαση προσωρινής αναστολής των εργασιών στην οδό Καραμπατζάκη φέρεται να εξέδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, όπως ενημερώθηκαν σήμερα εκπρόσωποι της Επιτροπής Δημοτών Κραυσίνδωνα από τη γραμματεία του αναπληρωτή υπουργού Σωκράτη Φάμελλου.

Αυτό έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα νωρίς το απόγευμα στο Μεταξουργείο. Οι περίοικοι εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να δώσουν δυναμικό παρών και αύριο, από τις 8 το πρωί, προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν έναρξη των εργασιών.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Δημοτών Στάθης Χαλαστάρας, μέλος της Επιτροπής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από το γραφείο του κ. Φάμελλου ότι έχει δοθεί εντολή για προσωρινή αναστολή των εργασιών, προκειμένου να μην υπάρξουν άλλες εντάσεις μέχρι να εκδικασθεί η υπόθεση στο ΣτΕ.

«Θεωρούμε επιβεβλημένο πλέον να ενημερωθεί όλη η κοινωνία της περιοχής, της Νέας Ιωνίας και του Βόλου, για το τι πρόκειται να συντελεστεί στην Καραμπατζάκη εάν εφαρμοστούν τα σχέδια της δημοτικής αρχής Βόλου. Τα σχέδια αυτά στην ουσία καταστρέφουν έναν πνεύμονα πρασίνου και δεν λαμβάνουν υπόψη καθόλου το πρόγραμμα που χρηματοδότησε την ανάπλαση της περιοχής το 1993, δηλαδή το πρόγραμμα Life, δεν λαμβάνουν υπόψη την θέληση του κόσμου, όχι μόνο της περιοχής αλλά και γενικότερα, που αγωνίζεται για την ποιότητα ζωής. Δεν λαμβάνουν υπόψη τη θέληση για αντίσταση σ’ αυτά τα σχέδια, την οποία έδειξε ο κόσμος και την δείχνει… απέναντι στις δυο αιφνιδιαστικές επεμβάσεις που έγιναν χθες και σήμερα το πρωί. Σήμερα το πρωί θα μπορούσα να την ονομάσω άκρως οργανωμένη την επίθεση που έγινε στην περιοχή της Καραμπατζάκη, με 4 συνεργεία. Έγινε ζημιά που ελπίζουμε να μην αυγατίσει. Είναι θλιβερό να βρίσκονται οι πολίτες απέναντι σε τέτοιες επιλογές. Ελπίζουμε να έχουμε θετικές αποφάσεις τόσο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση όσο και από το Συμβούλιο της Επικρατείας, που θα διασφαλίζουν τουλάχιστον προσωρινά τα έργα που έχουν γίνει. Δεν είναι καθόλου ευχάριστο οικογενειάρχες απ’ όλη την περιοχή να βρίσκονται αντιμέτωποι με μπουλντόζες, με μία δημοτική αρχή που τους χλευάζει και τους δίνει επίθετα που δεν τους ταιριάζουν ή να χάνουν πολύτιμο χρόνο για μια κατάσταση που είναι δεδομένη εδώ και 25 χρόνια.
Η Καραμπατζάκη αποτελεί σύμβολο αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος.
Βιώσιμη κινητικότητα και βιώσιμες πόλεις δεν επιτυγχάνονται με τέτοιους είδους παρεμβάσεις. Εδώ γίνεται κάτι πολύ κακό», κατέληξε ο κ. Χαλαστάρας.

Το παρών στην συγκέντρωση των πολιτών έδωσε και ο πρώην δήμαρχος Νέας Ιωνίας Στέφανος Φούσκης που δήλωσε προς τους συγκεντρωμένους κατοίκους ότι θα είναι έγκλημα να καταστραφεί αυτό το έργο.  Μάλιστα πρόσθεσε πως  οι παρεμβάσεις που έγιναν τότε στην Καραμπατζάκη, θα έπρεπε να είχαν γίνει και στη Ζάχου.

Στη σημερινή συγκέντρωση κάτοικοι τόνισαν πως δεν πρέπει να εναποθέτουν όλες τις ελπίδες τους στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ όπως ανάφερε χαρακτηριστικά μία γυναίκα “Δεν ήταν το ΣτΕ αυτό που σταμάτησε σήμερα το πρωί τα μηχανήματα αλλά εμείς που μπήκαμε μπροστά από τα μηχανήματα”.

 

Μετά την όξυνση των αντιδράσεων, η δημοτική αρχή εξέδωσε τώρα ανακοίνωση που καλεί τους κατοίκους σε ενημέρωση για τις εργασίες στην Καραμπατζάκη:

“Μετά την αισχρή παραπληροφόρηση και την απαράδεκτη σπέκουλα από μέρους συγκεκριμένων πολιτικο-κομματικών ομάδων και παραγόντων με ιδιοτελή συμφέροντα, την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017, στις 7 το απόγευμα η Δημοτική Αρχή του Βόλου καλεί όλους τους πολίτες, που ενδιαφέρονται, στο Δημαρχείο Βόλου προκειμένου να ενημερωθούν με τον πιο πλήρη και επίσημο τρόπο, από την πολιτική ηγεσία του Δήμου και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, για τις υπό υλοποίηση παρεμβάσεις στην οδό Καραμπατζάκη και για τα αναμενόμενα από την αλλαγή αυτή ευεργετήματα στο σύνολο της λειτουργίας της πόλης, αλλά και όποιο άλλο έργο επιθυμούν.
Με την ενημερωτική αυτή συνάντηση δίνεται μια επιπλέον δυνατότητα στους πολίτες για πλήρη ενημέρωση, αν και όλες οι μέχρι τώρα αποφάσεις έχουν ληφθεί σε δημόσιες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και έχουν κατ’ επανάληψη αναλυθεί και εξηγηθεί μέσω του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου από τους αρμοδίους κάθε τομέα.
Καλούμε τους πολίτες να μην εμπιστεύονται τις διάφορες «συνωμοσιολογίες» και τις φαιδρότητες, που οι επιτήδειοι διαρρέουν, όπως συνέβη και στην σημερινή αποτυχημένη συγκέντρωση των περιφερόμενων «επαναστατών» με την «ενημέρωση» ότι δήθεν ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος «μπλόκαρε» τις εργασίες για το έργο. Ακόμη και σε μια Δημοκρατία, όπως την ονειρεύονται η τοπική Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ και τα πολιτικά καρτούνς που την εκπροσωπούν στο Δήμο, τις αποφάσεις του ανώτατου πολιτικού οργάνου της πόλης, του Δημοτικού Συμβουλίου, μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να ακυρώσει και ουδείς άλλος. Αν ήταν τα χρόνια που Δήμαρχος της πόλης ήταν ο προσφιλής τους κ. Απ. Παπαθανασίου, πιθανώς ο αντίστοιχος υπουργός να είχε τέτοια εξουσία. Σήμερα όχι”.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το