Κόσμος

Πληροφορίες για διάσωση και πέμπτου παιδιού από το σπήλαιο (video, photos)

Ξεκίνησε στις 11 τοπική ώρα η επιχείρηση απεγκλωβισμού των υπόλοιπων παιδιών από το πλημμυρισμένο σπήλαιο της Ταϊλάνδης. Στην επιχείρηση συμμετέχουν περισσότεροι δύτες απ’ ότι χθες.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται δηλώσεις αυτόπτη μάρτυρα, οι διασώστες μετέφεραν με φορείο σε ασθενοφόρο το πρώτο από τα υπόλοιπα παιδιά που παρέμεναν εγκλωβισμένα στο πλημμυρισμένο σπήλαιο. Αντίστοιχες πληροφορίες μεταδίδει και το CNN, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί. Την είδηση της διάσωσης ενός πέμπτου παιδιού μεταδίδει και ο Guardian επικαλούμενος δική του πηγή.

Την Κυριακή απεγκλωβίστηκαν τέσσερα από τα 12 αγόρια τα οποία μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Δώδεκα αγόρια και ο 25χρονος προπονητής τους παρέμεναν εγκλωβισμένα στο σπήλαιο επί δύο εβδομάδες.
Τα 4 παιδιά χρειάστηκε να καταδυθούν για περισσότερα από 1000 μέτρα.
Σύμφωνα με Tαϊλανδό αξιωματούχο η κατάσταση των παιδιών είναι καλή και θα μπορέσουν αργότερα σήμερα να δουν τις οικογένειές τους. Ωστόσο, όπως εξήγησε, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις – κυρίως οι αιματολογικές – τα παιδιά δεν θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με τους συγγενείς τους.

«Οι επισκέπτες θα μπορούν μόνο τους ασθενείς από απόσταση ενός-δύο μέτρων. Καμία αγκαλιά, καμία επαφή μέχρι να έχουμε τα αποτελέσματα των αιματολογικών τους εξετάσεων» εξήγησε ο γιατρός.
Αυτό που προβληματίζει τους γιατρούς είναι το ενδεχόμενο τα μικρά αγόρια να έχουν προσβληθεί από λεπτοσπίρωση και μελιοείδωση.
Ένα δεύτερο στοιχείο που μελετούν είναι το πώς θα τους επαναφέρουν σε κανονικό πρόγραμμα διατροφής, ένας προβληματισμός που είναι κοινός σε περιπτώσεις σοβαρού υποσιτισμού.

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες των τριών ατόμων ενώ ο προπονητής θα βγει με την τελευταία ομάδα.

Φωτό: Reuters
Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το