Οικονομία

Πληρωµές συντάξεων και επιδοµάτων πριν από το Πάσχα

Τη Μεγάλη Εβδοµάδα θα δουν το χρώµα του χρήµατος οι απόµαχοι της εργασίας. Σύµφωνα µε τον προγραµµατισµό του υπουργείου Εργασίας, στις 23 Απριλίου θα πιστωθούν οι συντάξεις Μαΐου για τους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ που προέρχονται από τον π. ΟΓΑ και π. ΟΑΕΕ, ενώ στις 24 Απριλίου, δηλαδή τη Μεγάλη Τετάρτη, θα καταβληθούν τα ποσά σε συνταξιούχους του ΕΦΚΑ που προέρχονται από τα υπόλοιπα Ταµεία. Τη Μ. Πέµπτη τέλος θα καταβληθούν οι επικουρικές συντάξεις Μαΐου από το ΕΤΕΑΕΠ.
Πριν από το Πάσχα, όπως συνέβη και πριν από τα Χριστούγεννα, θα καταβάλει τα προβλεπόµενα ποσά στους δικαιούχους των προγραµµάτων του ο Οργανισµός Προνοιακών Επιδοµάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Οι πιθανότερες ηµεροµηνίες είναι τις πρώτες µέρες της Μεγάλης Εβδοµάδας και έως τη Μ. Τετάρτη 24 Απριλίου, ενώ συνολικά αναµένεται να καταβληθούν πάνω από 270 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά θα καταβληθούν:

  • το επίδοµα ενοικίου αναδροµικά από την 1η Ιανουαρίου
  • το ΚΕΑ
  • τα αναπηρικά, διατροφικά και λοιπά προνοιακά (στεγαστικής συνδροµής και οµογενών) επιδόµατα για τους µήνες έως και τον Απρίλιο
  • οι συντάξεις και τα επιδόµατα των ανασφάλιστων υπερηλίκων

Τέλος, πριν από το Πάσχα ο ΟΠΕΚΑ θα προχωρήσει και σε εµβόλιµη πληρωµή ποσών επιδόµατος παιδιού, αντιµετωπίζοντας ορισµένες αστοχίες της πρώτης πληρωµής για περιορισµένο πλήθος δικαιούχων.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το