Τοπικά

Πλήρης εγκατάλειψη στο Αθλητικό Κέντρο Χιλιαδούς «Θ» (photos)

?

Το Αθλητικό Κέντρο Χιλιαδούς στην οδό Γιάννη Δήμου παρουσιάζει εικόνες εγκατάλειψης με τους αρμόδιους τα τελευταία χρόνια να μην προβαίνουν σε παρεμβάσεις βελτίωσης της κατάστασης. Ο συγκεκριμένος χώρος βρίθει από απορρίμματα κάθε είδους, κάτι που αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός της «Θ» και οι ελλείψεις είναι εμφανείς στα περισσότερα σημεία εντός και εκτός της περίφραξης με τα ξύλινα κιγκλιδώματα.
Με αφορμή το ρεπορτάζ της «Θ» για το Αθλητικό Κέντρο Καραγάτς αναγνώστες της εφημερίδας επικοινώνησαν και διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους του Αθλητικού Κέντρου Χιλιαδούς. Το εν λόγω Κέντρο αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο οργανωμένο αθλητικό χώρο που υπάρχει στα όρια του Δήμου Βόλου με δεκάδες αθλούμενους να το κατακλύζουν σε καθημερινή βάση.
Η έκτασή του είναι τεράστια και οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητες για να συνεχίσει να προσφέρει αυτά για τα οποία δημιουργήθηκε, κάτι που αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός της «Θ».

?

?

?

Ένα παχύ στρώμα φύλλων από τα δέντρα καλύπτει μεγάλες εκτάσεις εντός και εκτός του Αθλητικού Κέντρου, ακόμη και μέσα στο διάδρομο του στίβου, που είναι αρκετά επικίνδυνο για να τραυματιστεί κάποιος, ιδίως ημέρες που έχει προηγηθεί βροχή. Κάθε λογής σκουπίδια υπάρχουν στους χώρους του ακόμη και στα γήπεδα του μπάσκετ. Ορισμένα παγκάκια θέλουν αντικατάσταση ή επισκευή των ήδη υπαρχόντων, ενώ οι εικόνες με τα γεμάτα απορρίμματα καλαθάκια σκουπιδιών προκαλούν μια αντιαισθητική εικόνα. Μέσα στο περιφραγμένο από σήτα γήπεδο μπάσκετ ο σωρός από σκουπίδια δεν τιμά κανέναν, με τις ευθύνες να βαρύνουν την αρμόδια Υπηρεσία, αλλά και τους ίδιους τους αθλούμενους που μολύνουν το χώρο. Μπουκάλια, σακούλες, ποτήρια από καφέδες είναι μεταξύ άλλων τα σκουπίδια που έχουν γίνει σε πολλές περιπτώσεις ένα με το φύλλα των δέντρων. Λείπει μια μπασκέτα στο ένα γήπεδο, ενώ το ένα ταμπλό στο περιφραγμένο γήπεδο έχει σπάσει και η άλλη μπασκέτα έχει πάρει κάποια μικρή μεν, αλλά σημαντική κλίση. Σημαντικό γεγονός όπως έχει καταγραφεί ξανά είναι ότι πρέπει στα περισσότερα γήπεδα να πέσει καινούργιο δάπεδο αφού το ήδη υπάρχον από τον καιρό και τη χρήση έχει φθαρεί και γλιστράει επικίνδυνα. Μια ακόμη σημαντική παρέμβαση είναι η επισκευή του ταρτάν στο διάδρομο του στίβου όπου σε πολλά σημεία το κοκκινόχωμα έχει… αντικατασταθεί από το χαλίκι, αφού με την πολυκαιρία και τις έντονες βροχές έχει φύγει το ειδικό για τέτοιες περιπτώσεις κοκκινόχωμα και έχει έρθει στην «επιφάνεια» το Α3 χαλίκι. Ο χλοοτάπητας σε όλα σχεδόν τα σημεία έχει καταστραφεί και αντί για πράσινο χόρτο αντικρίζει κανείς ένα απέραντο ξερό κίτρινο… πράγμα.

?

?

Κατανοητό από πολλούς ότι οι πόροι είναι δύσκολο να εξευρεθούν για να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις και επισκευές σε ένα αθλητικό χώρο, αλλά τουλάχιστον το ελάχιστο που πρέπει να γίνει είναι η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου άμεσα να παρέμβει και να καθαρίσει το Αθλητικό Κέντρο Χιλιαδούς απομακρύνοντας απορρίμματα εντός και εκτός γηπέδων μιας και η πόλη σε λίγες μέρες φιλοξενεί και τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Μπάσκετ Εφήβων.
Επίσης το κόστος αντικατάστασης ενός ταμπλό και η τοποθέτηση μιας μπασκέτας δεν πρέπει να είναι και μεγάλο, έτσι ώστε, όπως επισημάνθηκε, να εξυπηρετούνται και οι αθλούμενοι και να μην περιμένουν με τις ώρες για να παίξουν ένα παιχνίδι μπάσκετ και να αθληθούν.

20150625_141237

?

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το