Τοπικά

Πλήρης αποθεραπεία για έναν στους τρεις καρκινοπαθείς – Eνδιαφέρουσα εκδήλωση του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Θέτις στον Βόλο

Ένας στους τρεις καρκινοπαθείς αποθεραπεύεται πλήρως, επίσης ένα ποσοστό 35% επιβιώνει με τον καρκίνο να γίνεται ένα χρόνιο νόσημα, ενώ δυστυχώς το υπόλοιπο 35% των πασχόντων χάνουν την μάχη με τον καρκίνο ο οποίος μπορεί να έχει λάβει πολύ επιθετική μορφή, τονίστηκε μεταξύ άλλων χθες στην πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με τίτλο «Ιστορίες ψυχής, ρόλοι ζωής», η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Εξωραϊστικής Λέσχης Βόλου.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Βόλου Θέτις και επίσημη προσκεκλημένη ήταν η πρόεδρος της ΑΚΟΣ, Ογκολόγος-Ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη.

Η κ. Κατσώχη τόνισε πως «ΑΚΟΣ σημαίνει θεραπεία σώματος και ψυχής και στόχος αυτής της μη κερδοσκοπικής εταιρείας είναι να καταπολεμήσει τις προκαταλήψεις που σχετίζονται με τον καρκίνο και να αναδείξει την ασθένεια με τα σημερινά διαγνωστικά και θεραπευτικά δεδομένα και τους πολλούς αποθεραπευμένους που είναι η αιχμή του δόρατος».
Η ίδια πρόσθεσε πως «ένας στους τρεις καρκινοπαθείς αποθεραπεύεται τελείως, σε έναν στους τρεις μετατρέπεται η ασθένειά τους σε ένα χρόνιο νόσημα και βέβαια υπάρχουν μορφές καρκίνου που οι ασθενείς καταλήγουν. Και αυτό συμβαίνει είτε γιατί η διάγνωση γίνεται σε προχωρημένο στάδιο είτε είναι πολύ επιθετική η μορφή του καρκίνου. Γι’ αυτό και η έκκληση που κάνει η ΑΚΟΣ είναι η πρόληψη, η διακοπή των βλαβερών συνηθειών και να ακούμε το σώμα μας».
Αναφορικά με τους αποθεραπευμένους από τον καρκίνο, τόνισε πως «είναι σωστό να ακολουθήσουν μια συνετή ζωή μέσα από την καταπολέμηση των βλαβερών συνηθειών που σημαίνει διακοπή του καπνίσματος, μια ισορροπημένη διατροφή και να ελέγχουν την ποσότητα του αλκοόλ. Επίσης να γίνεται ο απαιτούμενος εμβολιασμός».

Η πρόεδρος των καρκινοπαθών Μαγνησίας κ. Σοφία Ιωάννου επιχείρησε να δώσει ένα θετικό μήνυμα λέγοντας πως «πρέπει να υπάρχει πρόληψη, να ακούμε πάντα τον γιατρό μας και να μην παραμελούμε την ζωή μας για κάποια άλλα θέματα, γιατί αυτή είναι το παν. Επίσης να έχουμε μια πολύ καλή ψυχολογία».
Η πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου Θέτις κ. Νένα Ζήση τόνισε πως «στον Σοροπτιμιστικό όμιλο Βόλου Θέτις θελήσαμε να δούμε διαφορετικά την ημέρα κατά του καρκίνου. Θελήσαμε να ρίξουμε φως για το πώς τα άτομα που νόσησαν, πάλεψαν και πολλές φορές νίκησαν τον καρκίνο. Γι’ αυτό και φέραμε την ΑΚΟΣ που με συστηματικό τρόπο παίρνει μέρος σε αυτό τον αγώνα βασιζόμενη στην βεβαιότητα ότι η μάχη δεν έχει χαθεί. Η ΑΚΟΣ στηρίζεται στην άποψη ότι με την ιατρική, την φαρμακολογία, την τεχνολογία και την ψυχολογία μπορούμε να καταπολεμήσουμε την καρκίνο».

Η κ. Αγγελική Γιοβάνη-Μπέη, Γιατρός Χειρουργός, μίλησε για την σχέση γιατρού και ασθενούς λέγοντας πως πρέπει να είναι μια σχέση εμπιστοσύνης, αλτρουισμού. Επίσης από πλευράς του ασθενούς να υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη προς τον γιατρό, ώστε να οδηγηθεί στο θεραπευτικό αποτέλεσμα που επιθυμεί».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το