Αθλητισμός

Πλήρη φάκελο κατέθεσε η Νίκη στην ΕΕΑ σύμφωνα με τον Βασίλη Βενέτη

Την πεποίθηση ότι η Νίκη κατέθεσε πλήρη φάκελο στην ΕΕΑ εξέφρασε ο Βασίλης Βενέτης, ο οποίος έκανε λόγο για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στις 900.000 ευρώ.  Επίσης ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ αποκάλυψε ότι η πρώτη συγκέντρωση θα γίνει στις 2 Αυγούστου και η ομάδα θα ανεβεί στο Πήλιο πιθανότατα στις 7 του ίδιου μήνα.

 Για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου: «Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των ΠΑΕ πήρε παράταση μέχρι τις 31/8, άρα βλέπω ότι όλες οι ομάδες θα είναι παρούσες. Η ΠΑΕ Νίκη ήταν έτοιμη, κατέθεσε το παράβολο εγκαίρως. Μέχρι τις 15 του μήνα ήταν η προθεσμία για την κατάθεση ενός παραβόλου ύψους 7.500 ευρώ στην Ένωση για τη συμμετοχή στη Σούπερ Λιγκ 2, πράγμα που κάναμε.

Έπειτα ήταν η κατάθεση φακέλου για αδειοδότηση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που περιέχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, εγγυητική, μετοχολόγιο, προϋπολογισμό, γηπεδικά κ.α. Απ’ όσο ξέρω, πάντως, έχει κι αυτό παράταση μίας εβδομάδας για να συμπληρώσεις κάποια έγγραφα, αν λείπουν. Μέχρι τις 15/7 ήταν η κατάθεση του φακέλου.

Ο φάκελος περιέχει και την εγγυητική των 150.000 ευρώ. Κάθε ομάδα έχει μία εβδομάδα περιθώριο, εφόσον έχει καταθέσει φάκελο και να συμπληρώσει ό,τι της λείπει. Εμείς θεωρούμε ότι έχουμε καταθέσει πλήρη φάκελο.

Αν εφαρμοστούν όλα, το θεωρώ δύσκολο για όλες τις ομάδες. Ωστόσο τώρα βλέπω ότι άρχισαν οι παρατάσεις, θα δούμε πού θα οδηγηθούμε. Βέβαια ήταν εύλογο αυτό, γιατί ήταν πολύ σύντομο το χρονικό διάστημα, αλλά φοβάμαι με την παράταση μέχρι τις 31/8 να μην επαναληφθούν τα περσινά, δηλαδή κάποιες ομάδες να μην παίρνουν άδεια, θα αρχίσουν οι πιέσεις και δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει όλο αυτό.

Καλό θα ήταν να γνωρίζουμε από τώρα ποιες ομάδες θα παίξουν, δηλαδή να έλεγχε η ΕΕΑ τους φακέλους και από νωρίς οι ομάδες να έκαναν πιο σωστό προγραμματισμό και να ξέρουν πόσες αγωνιστικές θα διαρκέσει το πρωτάθλημα, έτσι ώστε να γίνει ένα πρωτάθλημα πιο σοβαρό. Σίγουρα είναι μία μεταβατική περίοδος, καλή είναι η νομοθεσία με όλους αυτούς τους όρους και ελπίζουμε να τηρηθεί. Τουλάχιστον από τη μεθεπόμενη χρονιά να ξέρουμε από πολύ νωρίς όλες οι ομάδες».

Για την απειλή Αυγενάκη ότι αν δεν εφαρμοστεί η Ολιστική Μελέτη, θα διακόψει τη χρηματοδότηση: «Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να μπουν κανόνες και να σταματήσουν τα παράθυρα. Πιθανόν αυτή τη σεζόν είναι εύλογη η παράταση, αλλά εμείς ως ΠΑΕ ήμασταν έτοιμοι ως μετοχολόγιο από νωρίτερα. Από τις 31/8 και μετά θα πρέπει να εφαρμοστούν όσα έχουν νομοθετηθεί».

Για τις εξελίξεις στον μεταγραφικό τομέα: «Γι’ αυτά είπαμε ότι θα υπάρχουν ανακοινώσεις. Σίγουρα υπάρχει κινητικότητα από την πρώτη στιγμή, που σταμάτησε η ομάδα τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση και εγρήγορση. Θεωρώ ότι κάποιες ανακοινώσεις θα υπάρχουν το επόμενο δεκαήμερο. Έχει γίνει προεργασία, αλλά μη δημιουργούμε μεγάλες προσδοκίες στον κόσμο.

Για την προετοιμασία: «Η προετοιμασία θα γίνει στο Πήλιο για 14 μέρες, πιθανόν να αρχίσει στις 7 Αυγούστου. Η «πρώτη» θα είναι στις 2 Αυγούστου. Θεωρώ ότι το πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 26 κι όχι στις 12 Σεπτεμβρίου».

Για τον οργανωτικό τομέα και τις μετοχές: «Ξεκούραση δεν υπάρχει. Κάθε μέρα επιφυλάσσει καινούργια δεδομένα, αλλά είναι μία περίοδος που απαιτεί πολλή εργασία απ’ όσους βρίσκονται κοντά στην ομάδα. «Τρέχουν» πολλά πράγματα για την οργάνωση. Η ομάδα οργανώνεται σε πολλά επίπεδα. Είναι το επικοινωνιακό, τα διαρκείας, οι μετοχές.

Άμεσα θα αρχίσει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Μάλλον θα πάμε στις 900.000 ευρώ, γιατί από ένα όριο και πάνω η απόφαση λαμβάνεται από τη Γ.Σ. κι όχι από το Δ.Σ. της ΠΑΕ. Η λήψη απόφασης από τη Γ.Σ. των μετόχων έχει μεγάλη καθυστέρηση και μάλλον θα πάμε προσωρινά στις 900.00 ευρώ. Θα έχουμε συμμετοχή από τον κόσμο και μάλλον τις επόμενες δυο-τρεις μέρες θα ανακοινωθεί αυτό. Να περιμένουμε λίγο την επίσημη ανακοίνωση».

Για τα εισιτήρια διαρκείας: «Υπάρχει μία καθυστέρηση, γιατί δε γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των ομάδων, πόσες αγωνιστικές θα έχουμε ή πότε θα ξεκινήσουμε. Αυτά έπρεπε να τα γνωρίζουμε πολύ πριν. Έχει θεωρηθεί μία μεταβατική περίοδος αυτή κι ας ελπίσουμε ότι από την επόμενη όλα θα είναι εντάξει. Θα ξέρουμε αργά τον αριθμό των ομάδων, καθώς πήγε για τις 31/8 η διορία για το μετοχικό κεφάλαιο. Ευελπιστώ ότι θα έχουμε πολλούς αγώνες. Όλα είναι ρευστά».

Σενάριο για Μπάγιτς
Σενάριο περί ενδιαφέροντος της Νίκης για τον Βλάντιμιρ Μπάγιτς κυκλοφόρησε χθες. Συγκεκριμένα το Sportime.gr γράφει: «Μία μεταγραφή ενδεικτική των στόχων της και των προθέσεών της ετοιμάζεται να κάνει η Νίκη Βόλου. Το όνομα αυτού Βλάντιμιρ Μπάγιτς.

Οι καλές ομάδες ξεκινούν από τον τερματοφύλακα και αυτό ακριβώς κάνει και η Νίκη Βόλου. Κλείνει έναν «κίπερ» επιπέδου Σούπερ Λιγκ. Εκεί αγωνιζόταν, άλλωστε, πέρσι ο 33χρονος Σέρβος φορώντας τη φανέλα της ΑΕΛ, ενώ για μία χρονιά είχε παίξει στην πρώτη κατηγορία και με τον Λεβαδειακό. Λ

όγω του υποβιβασμού του, όμως, είχε αγωνιστεί και μία σεζόν στη Σούπερ Λιγκ 2 Προ τριετίας ήρθε στη χώρα μας και αγωνίστηκε συνολικά σε 24 ματς με τους Βοιωτούς.

Την επόμενη χρονιά έπαιξε σε 19 παιχνίδια και με την ΑΕΛ κατέγραψε επτά συμμετοχές. Από εκεί έμεινε ελεύθερος και οι Βολιώτες το εκμεταλλεύτηκαν κάνοντάς τον δικό τους. Φαίνεται πως απομένουν λεπτομέρειες ανάμεσα στις δύο πλευρές».

Ωστόσο από την ΠΑΕ Νίκη δεν επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει συμφωνία με τον Σέρβο τερματοφύλακα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το