Τοπικά

Πλημμύρισε το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς – Μαζεύουν τα νερά με τους κουβάδες (photos)

Τριτοκοσμικές εικόνες στην Ζαγορά και το Κέντρο Υγείας, που καταρρέει. Πλημμύρισε το κτίριο από τις βροχές και οι εργαζόμενοι μαζεύουν τα νερά με τους κουβάδες. Τα ταβάνια στάζουν νερό και οι σοβάδες πέφτουν ενώ η υγρασία έχει προκαλέσει μεγάλες φθορές στο κτίριο.

Ο δήμαρχος Ζαγοράς -Μουρεσίου ανέφερε ότι έχουν εκταμιευθεί χρήματα για να γίνει το έργο αλλά και τις δύο φορές που έγινε διαγωνισμός για ανάδειξη αναδόχου δεν υπήρξε ενδιαφέρον. «Έχω τα χρήματα και δεν μπορώ να προχωρήσω στην επισκευή του κτιρίου» ανέφερε.

Επιπλέον λόγω των συνεχόμενων βροχοπτώσεων προκλήθηκε σήμερα μία κατολίσθηση στην είσοδο του Ανηλίου, καθώς έφυγε ένα δένδρο και παρέσυρε μαζί του βράχια. «Ηδη ο δρόμος καθάρισε από ένα μηχάνημα του δήμου με τη συνδρομή και της περιφέρεια που μας έδωσε ένα ακόμη», ανέφερε ο κ. Κουτσάφτης.

Το κτίριο που στεγάζεται το Κέντρο Υγείας, ανεγέρθηκε πριν περίπου 30 χρόνια και, όπως είναι ευνόητο, θα πρέπει να γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις, προκειμένου να είναι λειτουργικό.
Η κατάσταση του κτιρίου σήμερα είναι άθλια  και θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στις πόρτες, τη στέγη, τα παράθυρα, τα κουφώματα. Όταν βρέχει, εισρέουν νερά, ενώ χάνεται και αρκετή θερμότητα τον χειμώνα, επειδή οι μονώσεις είναι ανύπαρκτες.
Σύμφωνα με τους αρμόδιους το πιο σωστό θα είναι να γίνουν παρεμβάσεις και όχι να ξεκινήσουν διαδικασίες για ανέγερση νέου κτιρίου.

*Πηγή φωτογραφιών Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς

Η ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου:
“Σήμερα το πρωί 05.12.2019, μέλη του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας.
Η εικόνα που παρουσιάζει το Κέντρο Υγείας είναι τραγική.
Το κτίριο κυριολεκτικά είναι υπό κατάρρευση. Παντού υπάρχουν κουβάδες για να μαζεύουν τα νερά. Μεγάλα τμήματα της στέγης έχουν καταρρεύσει, ενώ παντού υπάρχει υγρασία και μούχλα. Πόρτες, παράθυρα, είναι χαλασμένα και μπάζουν κρύο και βροχή.
Οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι μεγάλες. Οι ελλείψεις σε οδηγούς ασθενοφόρου επίσης.
Αμέσως ο Αγροτικός Σύλλογος πήρε την απόφαση να δημοσιεύσει το θέμα της τραγικής υποβάθμισης, αναδεικνύοντας το γεγονός πως η μικρομεσαία αγροτιά όχι μόνο δεν έχει να πληρώσει τα ασφάλιστρα του ΕΦΚΑ, αλλά δεν έχει ούτε τη στοιχειώδη υγειονομική περίθαλψη.
Ο Αγροτικός Σύλλογος καταγγέλλει τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης που αποσιώπησαν την δραστηριότητα του συλλόγου, ενώ δημοσίευσαν τις φωτογραφίες που στείλαμε καθώς και τις φθηνές δικαιολογίες του Δημάρχου Ζαγοράς Μουρεσίου ο οποίος έσπευσε καταϊδρωμένος να καλύψει το γεγονός αναφέροντας «… έχω τα χρήματα και δεν μπορώ να προχωρήσω στην επισκευή του κτιρίου» .
Η εγκατάλειψη του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς είναι χρόνιο φαινόμενο και συνεχώς επιδεινώνεται. Περιφέρεια, Δημοτική Αρχή και Πολιτεία έχουν τις πολιτικές ευθύνες”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το