Ελλάδα

Πλημμύρες και καταστροφές από το κύμα κακοκαιρίας -328 κλήσεις στην πυροσβεστική

Μεγάλες ζημιές άφησε πίσω του το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η πυροσβεστική δέχθηκε συνολικά 328 κλήσεις, για παροχή βοήθειας και κοπές δέντρων, από τις περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Πελοποννήσου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν χθες.

Συγκεκριμένα, από την περιφέρεια Αττικής δέχθηκε 170 κλήσεις για κοπές δέντρων, από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 50 κλήσεις για παροχές βοήθειας, από την περιφέρεια Ιονίων Νήσων 55 κλήσεις για παροχές βοήθειας και από την περιφέρεια Πελοποννήσου 53 κλήσεις για κοπές δέντρων.

Στην Αργολίδα, η καταιγίδα προκάλεσε μεγάλες καταστροφές, με δεκάδες δέντρα να πέφτουν, πολλά από αυτά σε καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
Εκτεταμένα ήταν τα προβλήματα από τις πλημμύρες και στην Πάτρα αλλά και τον Πύργο, όπου οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρροι.


Στη Ζάκυνθο, ανεμοστρόβιλος ξήλωσε οροφές από σπίτια, έριξε δέντρα και προκάλεσε πολλές υλικές ζημιές.

zakynthos-8-10
Μεγάλα τα προβλήματα και στην Κέρκυρα, όπου μάλιστα χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής προκειμένου να απεγκλωβιστεί οδηγός, από το όχημά του που το είχε παρασύρει το ρέμα.

Φωτογραφίες: AΠΕ, imerazante

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το