Τοπικά

«Πλημμύρισε» από νοσηλευόμενους η Παθολογική “Θ”  

nosokomeio41111

«Πλημμύρισε» από νοσηλευόμενους χθες η Α’ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς ο αριθμός τους έφτασε τα 46 άτομα. Μάλιστα μέσα σε μια μόνο μέρα οι εισαγωγές στην Παθολογική ανήλθαν στις 20. Πλέον την εμφάνισή της έχει κάνει και η γρίπη με συμπτώματα όπως τον υψηλό πυρετό, τον έντονο βήχα, το ρίγος, την κακουχία.

Προχθές εφημέρευε η Α’ Παθολογική Κλινική και, όπως ανέφεραν οι γιατροί, τα περιστατικά που προσήλθαν στα Επείγοντα για να εξυπηρετηθούν ήταν δεκάδες με διάφορα συμπτώματα.

Πολλά άτομα είχαν προσβληθεί από την ίωση, αλλά και από βαριάς μορφής γρίπη, με αποτέλεσμα να συστήνεται η χορήγηση διαφόρων αντιβιοτικών.

Το ενδιαφέρον είναι πως μόνο μέσα σε μια ημέρα έγιναν 20 εισαγωγές ασθενών στην Α’ Παθολογική Κλινική χώρια αυτές που έγιναν στη Β’ Παθολογική Κλινική, καθώς εφημερεύουν ανά ημέρα.

Είναι τόσο πολλοί οι νοσηλευόμενοι, που πλέον η Α’ Παθολογική Κλινική έχει επεκταθεί με κλίνες και σε άλλες Κλινικές.

Χθες η Α’ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου είχε 46 νοσηλευόμενους, αριθμός πολύ μεγάλος.

Όπως μάλιστα αναφέρουν οι γιατροί, αυτή τη στιγμή στην Κλινική νοσηλεύονται όλων των ειδών οι ασθένειες, όπως γρίπη, ίωση, εγκεφαλικά, παθολογικά χαρακτηριστικά.

Οι γιατροί υπογράμμισαν πως αυτήν την περίοδο έχουν κάνει την εμφάνισή τους και οι πιο βαριάς μορφής γρίπες που έχουν διάφορα έντονα χαρακτηριστικά, όπως υψηλός πυρετός, καταρροή, καταπόνηση, κακουχία, ρίγος, βήχας.

Οι γιατροί συστήνουν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις μέσα στο κρύο. Και συμπληρώνουν πως αυτήν την περίοδο υπάρχει έξαρση ιώσεων που ταλαιπωρούν τους πολίτες. Εκτός από τους νοσηλευόμενους πάρα πολλοί ήταν οι συμπολίτες που μετέβαιναν στο Νοσοκομείο Βόλου και ειδικότερα στα Επείγοντα να πάρουν τις πρώτες βοήθειες.

Οι γιατροί λόγω των πολλών περιστατικών είναι σε διαρκή επαγρύπνηση για να καλύψουν όλες τις ανάγκες.

Πάντως οι γιατροί υπογράμμιζαν πως είναι παρατηρημένο αυτήν την περίοδο να υπάρξει αύξηση στα περιστατικά γρίπης και ιώσεων, καθώς είμαστε μέσα στο καταχείμωνο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το