Τοπικά

«Πληγές» στο οδικό δίκτυο Χάνια-Κισσός “Θ”

xania kissos

«Πληγές» στο οδικό δίκτυο του Ανατολικού Πηλίου άφησε η νεροποντή που εκδηλώθηκε πριν δέκα ημέρες. Οι ζημιές είναι εμφανείς στο δρόμο Χάνια-Κισσός, όπου έχει φαγωθεί τμήμα του οδοστρώματος και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Επίσης χειροτέρεψε η κατάσταση στην είσοδο στον Κισσό, όπου εδώ και μήνες έχει «φύγει» τμήμα του οδοστρώματος.
Ο Δήμος έχει απευθυνθεί στους αρμόδιους φορείς για να γίνουν άμεσα εργασίες, αφού η τουριστική σεζόν ξεκίνησε και χιλιάδες επισκέπτες θα καταφθάσουν στην περιοχή, οπότε η οδική πρόσβαση θα πρέπει να είναι ομαλή.
Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας για τη Δημοτική Ενότητα Μουρεσίου κ. Κώστας Μαργαρίτης τόνισε πως «λόγω της έντονης βροχόπτωσης πριν περίπου δέκα ημέρες επιδεινώθηκε η κατάσταση σε δύο πολύ δύσκολα σημεία του οδικού δικτύου στην δημοτική ενότητα Μουρεσίου. Και αναφέρομαι πρώτον, στο κομμάτι της εισόδου στον Κισσό, όπου έχει φύγει ένα μεγάλο του οδοστρώματος και η κυκλοφορία γίνεται μόνο από το ένα ρεύμα. Επίσης «φαγώθηκε» με τη νεροποντή το οδόστρωμα και στο τμήμα του δρόμου Χάνια-Κισσός, σε ένα σημείο κάτω από το τελεφερίκ. Δηλαδή εκεί που ήταν φαγωμένο ενάμιση μέτρο δρόμου, τώρα πήγε στα 2,5 μέτρα και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με δυσκολία. Ο Δήμος έχει ενημερώσει την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν και αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τις εργολαβίες».

xania kissos 2
Παράλληλα δραματική είναι και η κατάσταση στην αγροτική οδοποιία, όπου οι όποιες παρεμβάσεις είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα, τελικά διαλύθηκαν λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν.
Ο κ. Μαργαρίτης τόνισε πως «ήδη εδώ και μερικές μηχανήματα του Δήμου επιχειρούν για την αποκατάσταση των ζημιών στους αγροτικούς δρόμους, προκειμένου οι αγρότες να μπορούν να μεταβαίνουν στις καλλιέργειές τους χωρίς πρόβλημα».
Σημειώνεται πως ο Δήμος με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου έχει κηρυχθεί πλημμυρόπληκτος και αναμένει από την κυβέρνηση οικονομική ενίσχυση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το