Ελλάδα

Πλεύρης: Δεν αποκλείουμε κανένα μέτρο για ανεμβολίαστους, εφόσον χρειαστεί

Η κυβέρνηση, εφόσον κριθεί αναγκαίο, θα λάβει οποιοδήποτε μέτρο χρειαστεί σε ό,τι αφορά τους ανεμβολίαστους, διαμήνυσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας πως δεν αποκλείεται καμία περαιτέρω παρέμβαση προς αυτήν την κατεύθυνση, εφόσον απαιτηθεί από τις συνθήκες.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open και ερωτηθείς αν βρίσκεται στο τραπέζι lockdown για τους μη εμβολιασμένους, κατά το πρότυπο της Αυστρίας, ανέφερε ότι τα όποια μέτρα «είναι προστατευτικά, όχι τιμωρητικά», δεδομένου -όπως εξήγησε- ότι η πίεση στο ΕΣΥ προκύπτει από ασθενείς που δεν έχουν εμβολιαστεί. Είπε επιπλέον ότι, ως προς τους ανεμβολίαστους, η κυβέρνηση θα λάβει οποιοδήποτε μέτρο χρειαστεί, όσο κι αν περιοριστικό είναι.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι «η κυβέρνηση συζητά αν χρειάζονται περισσότερα μέτρα στους ανεμβολίαστους. Αυτά θα συζητηθούν και στην επιτροπή των ειδικών που θα συνεδριάσει την Τρίτη ή την Τετάρτη». Διευκρίνισε, δε, ότι «παρακολουθούμε τα κρούσματα που θα έρθουν. Παρά την αύξηση, υπάρχουν κάποια πιο ενθαρρυντικά στοιχεία, καθώς φαίνεται πως τα κρούσματα εμφανίζουν μία σταθεροποίηση. Ωστόσο χρειάζεται παρακολούθηση».

Μέσα στην εβδομάδα η επίταξη
Σε ό,τι αφορά την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι επιθυμία είναι να εξαντληθεί η δυνατότητα εθελοντικής συμμετοχής. Πρόσθεσε ότι μέσα στην εβδομάδα, εάν δεν καλυφθούν τα κενά, θα γίνει και η διαδικασία της επίταξης των υπηρεσιών, συμπληρώνοντας πάντως ότι ήδη οι σύλλογοι έχουν κινητοποιηθεί.

«Είμαστε έτοιμοι μέσα στην εβδομάδα να καλύψουμε τα κενά, πρώτα σε Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα, αλλά προτιμούμε τη συνεργασία» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «σήμερα – αύριο ολοκληρώνεται η διαδικασία της εθελοντικής συμμετοχής».

Βόρεια Ελλάδα – Θεσσαλία: 700 κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα
Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι υπάρχει πλήρης συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, καθώς πάνω από 700 κλίνες στην Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία έχουν διατεθεί στο ΕΣΥ.

Πρόσθεσε ότι όλες οι κενές κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα βρίσκονται υπό τη διαχείριση του ΕΚΑΒ για non-COVID περιστατικά, ενώ τόνισε ότι υπάρχει πλήρης σχεδιασμός για την Αθήνα, εφόσον χρειαστεί.

Γκάγκα: Πιθανόν να ζητηθούν περισσότερα τεστ από ανεμβολίαστους
Στο ενδεχόμενο νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους πολίτες αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.
Όπως είπε -μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ- είναι πιθανό να απαιτούνται περισσότερα τεστ για να κινηθούν οι ανεμβολίαστοι. Η ίδια παρέπεμψε στις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών, εντός της εβδομάδας.

Πηγή:protothema

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το