Πολιτισμός

«Πλατείες γεμάτες τραγούδια» απόψε με τον τραγουδοποιό και συνθέτη Γιώργο Περού

Ο Γιώργος Περού παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «Πλατείες γεμάτες τραγούδια».
Με αφορμή τον βαθύτερο λειτουργικό ρόλο της «πλατείας» ως ζωντανό χώρο συγκέντρωσης των ανθρώπων, η παράσταση επιχειρεί να υπογραμμίσει το κοινό αίσθημα με τραγούδια, αλλά και μικρές αφηγήσεις και να αναδείξει τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι συναντιούνται, συνομιλούν και ενίοτε συγκινούνται και τραγουδούν.
Σήμερα Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στις 22.15, κάνει μια στάση στην «Περισπωμένη», έναν ιδιαίτερο και ζεστό χώρο στην αγκαλιά του Παγασητικού, στο λιμάνι της πόλης του Βόλου.
Τραγούδια που αντέχουν στον χρόνο διαλεγμένα ένα προς ένα απο ένα ευρύ φάσμα δημιουργών, που εκτείνεται από το ρεμπέτικο και το λαϊκό τραγούδι, το ελαφρό τραγούδι, καθώς και σύγχρονες δημιουργίες. Μελωδίες των Αττίκ, Κώστα Γιαννίδη, Σογιούλ θα μπλέκουν θεματικά με τραγούδια των Τσιτσάνη, Άκη Πάνου, αλλά και με τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Δήμο Μούτση, των Beatles και του Leonard Cohen.
Δοσμένα πάντοτε με τον δικό του τρόπο, λιτά και ανθρώπινα, ξετύλιγει το κουβάρι των τραγουδιών και τη μυθολογία που κουβαλούν, δίνοντας έμφαση στη βαθύτερη λειτουργία του τραγουδιού μέχρι να φτάσει στα χείλη και τις καρδιές των ανθρώπων και να τραγουδήσουμε όλοι σαν μια παρέα.
Διεύθυνση: Πλαστήρα Νικολάου 4, πληροφορίες – κρατήσεις 2421024133 και 6932304051.
Ο Γιώργος Περού είναι νέος τραγουδοποιός και συνθέτης. Έχει κυκλοφορήσει ένα album με δικά του τραγούδια με τίτλο «Δύο κόσμοι» και έχει γράψει μουσική και τραγούδια για διάφορες θεατρικές παραστάσεις (Οι 12 Ένορκοι, Εκτός Ύλης κ.ά.).
Υπογράφει και 2 διασκευές ως ερμηνευτής και παραγωγός – το «Απόψε Φίλα με» του Μανωλη Χιωτη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το