Τοπικά

Πλάκες και Άναυρος κατάλληλες ακτές για κολύμβηση

Εξαιρετικής ποιότητας που δεν εμφανίζουν επιμόλυνση και πληρούν τις προδιαγραφές για κολύμβηση είναι τα νερά στις κολυμβητικές περιοχές «Παραλία Αναύρου» και «Πλάκες», (κοντινές στο λιμάνι παραλίες με έντονο το φαινόμενο του φυτοπλαγκτόν τις προηγούμενες ημέρες). Αυτό προκύπτει μετά την δειγματοληψία σε θαλασσινό νερό που πραγματοποίησε, στις 14-06-2017 και για τρίτη συνεχή φορά, το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων μέσω διαπιστευμένου Εργαστηρίου, στο πλαίσιο του ελέγχου της ποιότητας του θαλασσινού νερού. Στον Άναυρο με όριο τα 100 mlg οι εντερόκκοκοι είναι 90.

Το δείγμα που λήφθηκε εντός του Παλαιού Λιμένα Βόλου, που δεν είναι κολυμβητική περιοχή, εμφανίζει μικρόβια, δεδομένου ότι ελήφθησαν από την πυκνή επιπλέουσα μάζα πλαγκτονικών κυττάρων. Αυτό σημαίνει ότι η μικροβιολογική χλωρίδα η οποία είναι αυξημένη σε χώρους που υπάρχουν λιμενικές δραστηριότητες επικολλάται και συγκεντρώνεται σε αιωρούμενα σωματίδια με αποτέλεσμα να εμφανίζονται μεγαλύτεροι αριθμοί μικροβίων, σύμφωνα με την επιστημονική ερμηνεία των ειδικών.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου έτους 2017 η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας των Π.Ε Μαγνησίας & Σποράδων πραγματοποίησε δειγματοληπτικούς ελέγχους θαλασσινού νερού από 87 σημεία δειγματοληψιών στις κολυμβητικές ακτές όλων των Δήμων των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων. Σύμφωνα με τα αναλυτικά δεδομένα των διενεργηθέντων δειγματοληψιών και μικροβιολογικών δοκιμών δεν διαπιστώθηκε καμία υπέρβαση των ορίων της οδηγίας 2006/7/ΕΚ σχετικά με τα όρια των νερών κολύμβησης για τα παράκτια και μεταβατικά ύδατα.

Με βάση τις ανωτέρω μετρήσεις, επιτρέπεται η χρήση των θαλάσσιων νερών για κολύμβηση σε όλες τις ακτές κολύμβησης των Π.Ε Μαγνησίας & Σποράδων, διότι πληρούν τα πρότυπα της κείμενης νομοθεσίας για την ποιότητα των νερών κολύμβησης . Επισημαίνουμε ότι σε όλες και στις πλησιέστερες ακτές στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου, επιτρέπεται η χρήση των θαλάσσιων νερών για κολύμβηση διότι πληρούν τα πρότυπα της κείμενης νομοθεσίας για την ποιότητα των νερών κολύμβησης και χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικής και αρίστης ποιότητας.

 

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ο Πρόεδρος του ΣΟΕΔ για διάθεση ενός παθολόγου – ογκολόγου του 404 ΓΣΝ στο Νοσοκομείο Βόλου

Ο πρόεδρος του ΣΟΕΔ Δημήτρης Κουντούρης σε δήλωσή του αναφέρει: Από μέλη του Σωματείου μας…

23 Νοεμβρίου 2023

Επιτυχημένη η εμφάνιση του ΝΟΒΑ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας ΑμεΑ

Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Hansa 303 για άτομα με αναπηρία στα πλαίσια των Αγώνων…

23 Νοεμβρίου 2023

Αγριογούρουνο απόλαυσε το μπάνιο του σε θάλασσα

Χειμερινός κολυμβητής αποδείχθηκε ένα αγριογούρουνο που έκανε τη βουτιά του σε παραλία της Χαλκίδας. Σύμφωνα…

23 Νοεμβρίου 2023

Αυτός είναι ο απίστευτος λόγος που ασθενής βιαιοπράγησε σε νοσηλεύτρια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Ένα ακόμη περιστατικό βίας σημειώθηκε σε νοσοκομείο εις βάρος υγειονομικού, αυτή τη φορά στο Πανεπιστημιακό…

23 Νοεμβρίου 2023

Σε συναγερμό η Πυροσβεστική για φλεγόμενο φορτηγό

Συναγερμός σήμανε νωρίς σήμερα το πρωί της Πέμπτης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας, όταν φωτιά ξέσπασε…

23 Νοεμβρίου 2023

Σοκαριστικό δυστύχημα: Όχημα έπεσε στη θάλασσα από ύψος 8 μέτρων – Νεκρή 30χρονη μητέρα

Σοκαριστικό δυστύχημα σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, στην Πρέβεζα, όταν το όχημα που επέβαιναν…

23 Νοεμβρίου 2023