Τοπικά

Πιστοποίηση ποιότητας έλαβε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Θετική έγκριση από την αρμόδια Αρχή του υπ. Παιδείας

Τη θετική έγκριση για την πιστοποίηση ποιότητας έλαβε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από την Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας (ΑΔΙΠ) του υπουργείου Παιδείας και εντός Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο ειδική εκδήλωση για την παραλαβή της τιμητικής αυτής διάκρισης.
Μετά τη θετική αξιολόγηση που έχει λάβει εδώ και λίγα χρόνια το Πανεπιστήμιο, πλέον εντάσσεται στον χάρτη των Πανεπιστημίων που έχουν λάβει και την πιστοποίηση ποιότητας.
Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πριν 20 περίπου ημέρες αξιολογήθηκε από πέντε καθηγητές ελληνικών και ξένων ΑΕΙ για το κατά πόσο τηρεί τις διαδικασίες αναφορικά με τη διασφάλιση της ποιότητας. Στους αξιολογητές παρουσίασαν αναλυτικά στοιχεία η πρυτανική αρχή, οι κοσμήτορες, οι πρόεδροι Τμημάτων, εκπρόσωποι φοιτητών, μεταπτυχιακών φοιτητών, υποψήφιων διδακτόρων, εργαζόμενων, ενώ υπήρξαν συναντήσεις και με εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Η ομάδα των αξιολογητών έλαβε τα στοιχεία, τα επεξεργάστηκε και προχώρησε στην τελική έκθεση συμπερασμάτων και παρατηρήσεων.
Ο αντιπρύτανης ακαδημαϊκών θεμάτων κ. Γιάννης Θεοδωράκης επισήμανε πως «μας ενημέρωσαν πριν λίγες ημέρες από την ΑΔΙΠ ότι έχουμε τη θετική έγκρισή της για την πιστοποίηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι πολύ σημαντική εξέλιξη για το τοπικό Ακαδημαϊκό ίδρυμα, καθώς επιβεβαιώνεται ότι ακολουθεί όλες τις διαδικασίες που διασφαλίζουν την ποιότητα στην ακαδημαϊκή και ερευνητική τους εξέλιξη. Το Πανεπιστήμιο υπηρετεί τις αρχές που προάγουν τη διαφάνεια, τη δημιουργία και την κοινωνική λογοδοσία. Εντός Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο ειδική εκδήλωση για το γεγονός της πιστοποίησης που έλαβε».


Μάλιστα σε λίγες ημέρες μπαίνουν στη διαδικασία της αξιολόγησης για την πιστοποίηση ποιότητας δώδεκα Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η πιστοποίηση θα είναι διήμερη και θα γίνονται συναντήσεις με τους καθηγητές, τους φοιτητές, το προσωπικό του κάθε Τμήματος.

Μετεγγραφές φοιτητών
Ξεκίνησε χθες η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για χορήγηση μετεγγραφής από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο στην ειδική́ εφαρμογή́ μετεγγραφών του υπουργείου Παιδείας, Η προθεσμία για τους ενδιαφερόμενους φοιτητές ισχύει μέχρι και τις 27 Δεκεμβρίου.
Στην προθεσμία υποβάλλονται αιτήσεις: Από ενδιαφερόμενους φοιτητές για μετεγγραφή με μοριοδοτούμενους λόγους, από αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές, από ενδιαφερόμενους φοιτητές που εισήχθησαν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, είτε ως Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, είτε ως έχοντες κυπριακή καταγωγή για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής.
Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.
Τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα ανακοινωθούν μετά τη λήξη της σχετικής προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το