Τοπικά

Πιστοποιήθηκαν στην ΚΑΡΠΑ δύο αδελφές από την Αγριά

Στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση πιστοποιήθηκαν δύο αδελφές από την Αγριά, η Αντιγόνη και η Νίκη Ζούκα στο πλαίσιο σεμιναρίου Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης ΚΑΡΠΑ που διοργάνωσαν 23/7 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου για πολίτες και εθελοντικές ομάδες η ΕΠΙ-ΖΩ και η Λέσχη εθελοντών Βόλου.

Η τιμητική απονομή πιστοποίησης ΚΑΡΠA σε δύο κοπέλες από την Αγριά, την Αντιγόνη και τη Νίκη Ζούκα, εντάχθηκε σε μουσική εκδήλωση με ρεμπέτικο τραγούδι που έγινε την περασμένη Δευτέρα στον αύλειο χώρο του Αγίου Γεωργίου Αγριάς. «Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής είναι το μηχάνημα που κυριολεκτικά σώζει ζωές άρα και ζωτικής σημασίας η απόκτησή του για την ενορία μας» ανέφερε ο πατήρ Βαρνάβας, υπεύθυνος του Τομέα Νεότητος και Πολιτισμού.

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017», ο Τομέας Νεότητος και Πολιτισμού και σε συνεργασία με τον Δ. Βόλου, την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Πολιτικής Προστασίας Αγριάς, το Σωματείο Φίλοι Μικτής Χορωδίας Δ.Ε.Αγριάς – Δ. Βόλου, τον Σύλλογο «Ο Μαχητής» Shinkyokushinkai Καράτε Αγριάς, το φωτογραφείο ΡΗΟΤΟ SYNTHESIS (Κωτσόπουλος Αθανάσιος Γ.) και το Δ.Σ. του Σπιτιού Γαλήνης Χριστού Αγριάς, διοργάνωσαν τη μουσική εκδήλωση – αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι, στον προαύλειο χώρο του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου της Δ.Ε. Αγριάς του Δ. Βόλου.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τους επτά καλλιτέχνες της ελληνικής λαϊκής μουσικής τον Γιώργο Μαλιαχώβα στο τραγούδι, τη Δήμητρα Καραδέμητρου στο τραγούδι, τον Γιώργο Παναγούλα στο μπουζούκι, τον Χρήστο Κοσιά στο Αρμόνιο, τον Παύλο Ζαχόπουλο στο Μπάσο, τον Κώστα Καραδέμητρο στη κιθάρα – τραγούδι και τον Γιώργο Καμπάνη στο Ντραμς.
Η συμμετοχή όλων των καλλιτεχνών ήταν εθελοντική, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Σπιτιού Γαλήνης Χριστού Αγριάς και την ανάδειξη της λαϊκής μας μουσικής κληρονομιάς. Η ανταπόκριση του κόσμου μεγάλη καθώς συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και σημαντικό χρηματικό ποσό για την ενίσχυση του σκοπού της εκδήλωσης.

Επόμενη εκδήλωση στις 7/8 στον προαύλειο χώρο του Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Αγριάς στις 9 μ.μ. η γιορτή λήξης του εκπαιδευτικού προγράμματος Δημιουργικής Γραφής με υπεύθυνο τον κ. Διονύσιο Λεϊμονή όπου θα φιλοξενηθεί ο κ. Γιώργος Μπουμπούσης παιδοψυχολόγος, εκπαιδευτικός και συγγραφέας του βιβλίου «Παππούς για υιοθεσία», εκδόσεις Σαΐτη.
Ο κ. Μπουμπούσης θα μιλήσει σε παιδιά και γονείς για τον Αγιο Πορφύριο, τη σημασία σεβασμού της τρίτης ηλικίας και θα ακούσει τις ιστορίες που γράφηκαν στο εργαστήρι δίνοντας στους μικρούς μας συγγραφείς τις δικές του συμβουλές γραφής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το