Αθλητισμός

Πίστη για νέο «τρίποντο» – Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται με τον Α.Ο. Σελλάνων

Στο Προάστιο Καρδίτσας με αντίπαλο τον Α.Ο. Σελλάνων αγωνίζεται σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και για τον 4ο όμιλο. Η αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 15.00 και αυτό είναι το δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι για τους «ερυθρόλευκους».
Το βολιώτικο συγκρότημα προέρχεται από εκτός έδρας νίκη επί του Αστέρα Ιτέας και στη σημερινή αναμέτρηση θέλει να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες, προκειμένου να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Στη προσπάθεια που θα καταβάλουν οι «ερυθρόλευκοι» για τη νίκη, απέναντι σε μια δυνατή και αξιόλογη ομάδα, θα έχουν την συμπαράσταση εκατοντάδων φιλάθλων, οι οποίοι θα ταξιδέψουν σήμερα στο Προάστιο. Εκδρομές πραγματοποιούν, τόσο η διοίκηση του Ολυμπιακού (η αναχώρηση θα γίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι από το Δημαρχείο), όσο και οι Austrian Boys (η αναχώρηση είναι προγραμματισμένη, επίσης στις 12μ. από τα γραφεία του συνδέσμου). Στο Προάστιο θα βρεθούν και αρκετοί Βολιώτες φίλαθλοι, οι οποίοι θα ταξιδέψουν μεμονωμένα.
Ο Περικλής Αμανατίδης και οι συνεργάτες του, δούλεψαν όλη την εβδομάδα με τους παίκτες, ενόψει του σημερινού παιχνιδιού, με την ομάδα να δηλώνει πανέτοιμη, προκειμένου να ανταποκριθεί με επιτυχία στις απαιτήσεις του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει πως ακόμη και στην άσχημή του μέρα, όπως στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Αστέρα στην Ιτέα, έχει τον τρόπο να φτάνει στη νίκη. Είναι το φαβορί και στο σημερινό παιχνίδι, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως ο ΑΟ Σελλάνων θα είναι εύκολος αντίπαλος. Κάθε άλλο μάλιστα, καθώς είναι από τις πιο αξιόλογες ομάδες του ομίλου, παρότι προέρχεται από ήττα στα Μετέωρα με 4-2, ενώ στο προηγούμενο παιχνίδι έδρας αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Αστέρα Ιτέας (στο 90’ πήρε το βαθμό της ισοπαλίας).
Η τεχνική ηγεσία των «ερυθρολεύκων» ανέλυσε στους παίκτες τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται ο ΑΟ Σελλάνων και ποια είναι τα αδύνατα σημεία του αντιπάλου. Από εκεί και πέρα, περιμένει από τους ποδοσφαιριστές να δείξουν την απαιτούμενη σοβαρότητα, αγωνιστική πειθαρχία και υπομονή στο παιχνίδι τους, προκειμένου στο τέλος να φτάσουν στο στόχο τους.
Επιδίωξη του Ολυμπιακού είναι η επίτευξη ενός γρήγορου γκολ, έτσι ώστε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του, «φορτώνοντας» με άγχος την αντίπαλη ομάδα. Το βολιώτικο συγκρότημα, πέρα από την επιθετική δεινότητα που το διακρίνει (22 γκολ ενεργητικό), στηρίζει πολλά και στην εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία, καθώς έχει δεχθεί μόλις δύο τέρματα (διαθέτει την καλύτερη άμυνα του ομίλου), το τελευταίο μάλιστ την 3η αγωνιστική από τον Πιερικό στον Αλμυρό με χτύπημα πέναλτι.

Επιστρέφει στην 11άδα ο Αντώνης Ζγκούρι
Ολοκληρώθηκε χθες η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» για το σημερινό παιχνίδι με τον ΑΟ Σελλάνων. Μετά το τέλος της προπόνησης ο Περικλής Αμανατίδης ανακοίνωσε τα ονόματα των παικτών που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Αστέριος Γιακουμής, Σάκης Σάββας και Βασίλης Σαχινίδης. Όσον αφορά το σχήμα που σκοπεύει να παρατάξει ο Μακεδόνας προπονητής, θα έχει τουλάχιστον μία αλλαγή, σε σχέση με την εντεκάδα που ξεκίνησε στο ματς της περασμένης αγωνιστικής με τον Αστέρα Ιτέας. Ο Αντώνης Ζγκούρι επιστρέφει ως βασικός, ενώ είναι πολύ πιθανό να δούμε να ξεκινά στο ματς και ο Στάθης Ρόκας. Και οι δύο βοήθησαν σημαντικά τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με τον Αστέρα, παίζοντας στο δεύτερο ημίχρονο.
Τη θέση κάτω από τα δοκάρια θα πάρει και πάλι ο Παλιούρας, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας θα καλύψει ο Παπουτσογιαννόπουλος και το αριστερό ο Μπουτζίκος. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Λεάντρο και Οικονομόπουλος. Στον άξονα θα αγωνιστούν οι Ναζίμ και ένας εκ των Ρόκα ή Κόλα. Στις πτέρυγες θα επιχειρούν οι Ζγκούρι και Σερτζίνιο, με τον Λώττα να έχει επιτελικό ρόλο, παίζοντας πίσω από τον προωθημένο Φλίγκο.
Στην αποστολή η τεχνική ηγεσία επέλεξε και τους Πορή, Νόνη, Μαργαρίτη, Ναζίμ, Πατσή, Ευθυμιάδη, Σκοπελίτη, Καμπλιώνη.

«Σφυρίζει» ο Πολυχρόνης
Την σημερινή αναμέτρηση θα διευθύνει ο Φώτης Πολυχρόνης από την ΕΠΣ Πιερίας. Βοηθοί θα είναι οι Κώστας Βρούζος από την Πιερία και Αχιλλέας Νίκζας από την ΕΠΣ Λάρισας. Παρατηρητής ορίστηκε ο Χρήστος Μαγιάννης από την Άρτα.
Ο εν λόγω διαιτητής είναι στους πίνακες διαιτησίας της Γ’ Εθνικής κατηγορίας τα τελευταία τρία χρόνια και αυτό είναι το πέμπτο φετινό παιχνίδι που «σφυρίζει» στην Γ’ Εθνική. Πριν από ένα μήνα, στις 21/10, είχε διευθύνει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού Βόλου με τον Θησέα στο Βελεστίνο, στην οποία οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει με 2-0.

Share

Πρόσφατα άρθρα

“Έξι στα έξι” για τις κορασίδες του Γ.Σ. Βόλου στο βόλεϊ

Για το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας βόλεϊ κορασίδων (Κ18) της ΕΣΠΕΚΕΛ ο Γ.Σ. Βόλου πανηγύρισε…

18 Ιανουαρίου 2024

Γέμισαν οι εκκλησίες… τετράποδα: Πιστοί μπορούν να πάνε τα ζωάκια τους να κοινωνήσουν

Ο Άγιος Αντώνιος, θεωρείται προστάτης των ζώων και έτσι κάθε χρόνο ένας ιδιαίτερος εκκλησιασμός λαμβάνει…

18 Ιανουαρίου 2024

«Πού άφησες το παιδί μου»: Ο σπαραγμός της μάνας του Μπάμπη έξω από το ΑΤ που καταθέτει ο κρεοπώλης

«Πού είναι το παιδί μου ρε; Ακού εμένα τη μάνα. Πού άφησες το παιδί μου;…

18 Ιανουαρίου 2024

Στο Εφετείο ξανά ο δάσκαλος που ασέλγησε σε 5 ανήλικους – Οι ανατριχιαστικές καταθέσεις

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης στα Χανιά εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση ασέλγειας ενός…

18 Ιανουαρίου 2024

Ο Α.Ο. Σκοπέλου επικράτησε 3-0 σετ της Νίκης

Με τα παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής συνεχίστηκε η Β’ Εθνική κατηγορία βόλεϊ των γυναικών και…

18 Ιανουαρίου 2024

Σταματούν επίσημα να πωλούνται σε περίπτερα και μίνι μάρκετ τα ζελεδάκια κάνναβης – Στο ΦΕΚ η σχετική απόφαση

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Απόφαση του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και του…

18 Ιανουαρίου 2024