Αθλητισμός

Πιστά το πρωτόκολλο θα τηρήσουν οι παίκτες του Βόλου που επιστρέφουν στις προπονήσεις

Επιστροφή στις προπονήσεις από αύριο Τρίτη για τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ, με απόφαση της κυβέρνησης, με τους ποδοσφαιριστές να προπονούνται ανά γκρουπ 6-8 ατόμων, σε ανοιχτά γήπεδα και τηρώντας συγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο. Οι προπονήσεις θα αφορούν τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της ατομικής τεχνικής, ενώ όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, οι ποδοσφαιριστές δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα αποδυτήρια, τα κλειστά γυμναστήρια που υπάρχουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Οι παίκτες του Βόλου επιστρέφουν και αυτοί στις προπονήσεις, οι οποίες θα γίνονται υπό τις οδηγίες του Στέφανου Ξηροφώτου και των συνεργατών του. Θυμίζουμε, πως όλοι οι ξένοι παίκτες της ομάδας βρίσκονται στο Βόλο, καθώς κανείς δεν αναχώρησε για την πατρίδα του, όταν ξέσπασε η πανδημία το κορωνοϊού και στη χώρα μας.
Μετά από συζήτηση των ιθυνόντων της ΠΑΕ, προέκυψαν αποφάσεις για τη λήψη μέτρων πριν την έναρξη των προπονήσεων αλλά και κατά τη διάρκεια τους. Αναμένεται να πραγματοποιηθεί μοριακός έλεγχος σε όλους τους ποδοσφαιριστές, το τεχνικό επιτελείο και τους εργαζόμενους της ΠΑΕ, ενώ έχει γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρου.

Θα τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα σύμφωνα με το πρωτόκολλο που έχει θεσμοθετηθεί από την κυβέρνηση και τη Σούπερ Λιγκ, όπως για παράδειγμα η ηλεκτρονική θερμομέτρηση όσων εισέρχονται στο προπονητικό κέντρο.
Οριστική απόφαση για το αν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ με τη διεξαγωγή των πλέι οφ και των πλέι αουτ, δεν έχει παρθεί. Μέχρι τις 18 Μαΐου το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει και θα παρθούν οριστικές αποφάσεις, ανάλογα με το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη χώρα μας, μετά την σταδιακή άρση των μέτρων από σήμερα Δευτέρα.

Στο τελευταίο Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ, που έγινε την περασμένη Τετάρτη μέσω τηλεδιάσκεψης, η πλειοψηφία των ομάδων (11) μεταξύ αυτών και η ΠΑΕ Βόλος είχε ταχθεί υπέρ της επανέναρξης του πρωταθλήματος. Αρνητικά τοποθετήθηκαν οι Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός και Πανιώνιος.
Αν τελικά παρθεί απόφαση για την επανέξαρξη του πρωταθλήματος, τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ θα αρχίσουν, εκτός απρόοπτου, το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Μέχρι τότε θα υπάρχει χρόνος για να προπονηθούν οι ποδοσφαιριστές, να μπουν σε πιο ομαδικό τρόπο δουλειάς και να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι.
Όσον αφορά το πως θα διεξαχθούν τα παιχνίδια, παραμένει ανοιχτό. Θα διεξαχθούν τα πλέι οφ σε συγκεκριμένες πόλεις (στο τραπέζι έχει πέσει και η ιδέα τα πλέι οφ να γίνουν σε Βόλο, Λάρισα και Λαμία), προκειμένου να αποφευχθούν οι μετακινήσεις. Τίποτα, ωστόσο, δεν είναι σίγουρο, από τη στιγμή που εκκρεμεί η απόφαση για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος.

Ένα άλλο σοβαρό θέμα έχει να κάνει με τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, καθώς πολλών παικτών τα συμβόλαια με τις ομάδες τους λήγουν στις 30 Ιουνίου. Επίσης, οι ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων δεν έχουν πληρωθεί για τους μήνες Μαρτίο και Απρίλιο, το διάστημα δηλαδή όπου έχει διακοπεί το πρωτάθλημα, λόγω της πανδημίας. Και στην ΠΑΕ Βόλος οι παίκτες είναι τακτοποιημένοι οικονομικά μέχρι τέλη Φεβρουαρίου. Θα υπάρξει συνάντηση της Σούπερ Λιγκ με το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ), προκειμένου να συζητηθεί το θέμα που έχει να κάνει με τα συμβόλαια, καθώς οι ΠΑΕ επιθυμούν να υπάρξει περικοπή χρημάτων. Κι αυτό, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έχει επιφέρει μεγάλη οικονομική ζημία στις ομάδες, με την επόμενη μέρα να είναι πολύ δύσκολη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το