Τοπικά

Πήρε την ανιούσα η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης και στη Μαγνησία

Κατά τρία λεπτά είναι αυξημένη από την 1η Ιανουαρίου η αμόλυβδη βενζίνη λόγω της προσαρμογής της χώρας στην ευρωπαϊκή οδηγία για περαιτέρω αύξηση της βιοαιθανόλης που αναμειγνύεται με τη βενζίνη, ενώ την ίδια στιγμή αναμένεται τις επόμενες μέρες νέα αύξηση στις τιμές λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή με το Ιράν.
Η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στη Μαγνησία κυμαίνεται στο 1,62 ευρώ το λίτρο, ενώ στο πολεοδομικό συγκρότημα βρίσκεται στο 1,60 ευρώ το λίτρο.
Η πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών πρατηρίων Μαγνησίας κ. Βάσω Κοντοχρήστου μίλησε στη διαδικτυακή εκπομπή «Θεσσαλία Παντού» μέσα από την ηλεκτρονική έκδοση www.e-thessalia.gr τονίζοντας πως «αυτή την περίοδο έχουμε δύο εξελίξεις που είναι ταυτόχρονες και επιβαρύνουν την τιμή της αμόλυβδης. Από τη μια υπάρχει η αύξηση στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης κατά τρία λεπτά λόγω της προσαρμογής της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οδηγία για αύξηση του ποσοστού βιοαιθανόλης που αναμειγνύεται με τη βενζίνη για την καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος. Αυτή η προσαρμογή οδήγησε στην αύξηση της τιμής κατά τρία λεπτά τα οποία και θα παραμείνουν. Έτσι αυτή τη στιγμή η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στη Μαγνησία κυμαίνεται στο 1,62 ευρώ το λίτρο, ενώ στον Βόλο βρίσκεται στο 1,60 ευρώ το λίτρο. Από την άλλη πλευρά έχουμε τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα στο Ιράν. Ήδη η διεθνής τιμή του βαρελιού από τα 66 δολάρια που ήταν πριν τη δολοφονία του Σουλεϊμανί, πλέον έχει ανέβει στα 70 δολάρια. Αυτή την αύξηση θα τη δούμε σε λίγες μέρες στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης. Το θετικό είναι ότι δεν έχουν κτυπηθεί εγκαταστάσεις με παραγωγή καυσίμου και τα πράγματα σε αυτό τον τομέα κυλούν ομαλά. Επομένως μπορεί παροδικά να αυξηθεί η τιμή της βενζίνης λόγω του Ιράν και στη συνέχεια να αποκλιμακωθεί. Βέβαια εκεί οι εξελίξεις είναι συνεχείς».

Πετρέλαιο θέρμανσης
Αυξημένη πάντως είναι το τελευταίο διάστημα και η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Πιο συγκεκριμένα, όπως τόνισε η κ. Κοντοχρήστου, «η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ξεκίνησε με 1,09 ευρώ το λίτρο και τώρα έχει φτάσει στο 1,12 ευρώ το λίτρο. Βέβαια το θετικό είναι πως φέτος πολύς κόσμος κατάφερε και έβαλε πετρέλαιο τον Δεκέμβριο που χειροτέρευσαν οι συνθήκες και τα μισά χρήματα τα πήρε πίσω με το επίδομα. Δηλαδή έβαλαν κοντά στα 300 ευρώ για να έχουν θέρμανση στο σπίτι τους και τους επιστράφηκαν 150 ευρώ με το επίδομα. Μάλιστα υπάρχει και μια πληροφόρηση πως η κυβέρνηση ενδεχομένως να δώσει και ένα επιπλέον επίδομα για τον τρέχοντα χειμώνα. Αυτό, όμως μένει να φανεί».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το