Αθλητισμός

Πήρε θέση ο Θεοδώρου για τα τεκταινόμενα στον Μαγνησιακό

Με γραπτή του δήλωση ο πρώην προπονητής του Μαγνησιακού Θάνος Θεοδώρου εξηγεί τη δική του θέση για όσα συνέβησαν στην ομάδα που οδήγησαν στο να μην κατέβει να αγωνιστεί στο ματς με την Α.Ε. Κιλελέρ. Σύμφωνα με τον ίδιο έχει γίνει προσπάθεια από τη διοίκηση να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες σε αυτόν.

Αναλυτικά, η δήλωσή του: «Θέλω να κάνω μία προσωπική δήλωση – απάντηση στην ανακοίνωση του προέδρου του Μαγνησιακού κ. Γκουγκουλιά, για την αναίτια αποχώρηση της ομάδας από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις, μεταφέροντας την ευθύνη σε μια υποτιθέμενη προφορική δέσμευση ότι στο εφεξής εγώ θα τρέξω την ομάδα. Θα ειπωθούν λεπτομέρειες που μπορεί να κουράσουν, αλλά είμαι αναγκασμένος να το κάνω για να κατατεθεί η αντίθετη άποψη και τίποτα παραπάνω.

Αρχικά, και πριν από 15 ημέρες με αιτία τις διαφωνίες στον σχεδιασμό της ομάδας και τις οικονομικές εκκρεμότητες προς όλους είχα ζητήσει από τον κ. Γκουγκουλιά να βρει προπονητή, ο οποίος θα αναλάβει να συνεχίσει την ομάδα και η απάντηση του προέδρου ήταν: «Αν φύγεις εσύ, αποχωρώ κι εγώ από την ομάδα». Μία εβδομάδα μετά και αφού ακολούθησε η ήττα με 0-2 από τη Νέα Αρτάκη στην τελευταία επαφή που είχαμε, επειδή στιγματίστηκαν παίκτες με βαριές κατηγορίες από εκείνον και στην ερώτησή μου για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στην ομάδα, απάντησε: «Με τον έναν βαθμό που έχουν φέρει στην ομάδα, μου χρωστάνε χρήματα και δεν τους χρωστάω. Δεν πληρώνω αν δεν δουλεύουν και δεν έχουν αποτέλεσμα».

Μετά από αυτή την τοποθέτησή του, εγώ του είπα πως δεν συζητάω πλέον σε αυτό το επίπεδο και πως μπορεί να βρει έναν άνθρωπο τον οποίο του πρότεινα για προπονητή για να επικοινωνήσει και να προχωρήσει η ομάδα. Μία ώρα μετά βγήκε η ανακοίνωση από πλευράς του για διακοπή συνεργασίας μαζί μου, χωρίς αυτό να έχει συμβεί και χωρίς να έχουμε λύσει τις εκκρεμότητες και τις οφειλές. Το απόγευμα που πήγα στην προπόνηση να χαιρετήσω τους παίκτες, του είπα πως: «Δεν μπορείς να γράφεις λύση συνεργασίας κοινή συναινέσει γιατί χρωστάς χρήματα, δεν κάναμε καμία κουβέντα γι’ αυτό, άρα δεν είναι κοινή συναινέσει».

Την Τρίτη η ομάδα είχε ρεπό και από Τετάρτη ξεκίνησε μία επαφή μέσω τρίτου στην οποία ζήτησε κάποια πράγματα έτσι ώστε εάν μπορώ να βοηθήσω την ομάδα όπως έκανα με πάρα πολλούς τρόπους οι οποίοι είναι γνωστοί στην τελευταία τριετία. Επίσης, παρουσίασε τους όρους για να μπορέσει η ομάδα να πάει παρακάτω, αφού μετά τη δική μου διαφωνία υπήρχε ένα κλίμα για τάσεις ανασφάλειας και φυγής από το ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά και εκκρεμότητες οικονομικές που δεν ήθελε να εκπληρώσει, πάντα με δικαιολογία τη βαθμολογική συγκομιδή.

Οι όροι του κ. Γκουγκουλιά ήταν οι εξής: 1) Να συμφωνήσω ότι χαρίζω ότι μου οφείλει. 2) Να καταθέσω στον λογαριασμό της ομάδας 10 χιλιάδες ευρώ. 3) Να ζητήσουν όλοι οι ποδοσφαιριστές συγγνώμη από τον ίδιο. 4) Να ζητήσω εγώ συγγνώμη από τον ίδιο.5) Εάν προκύψει πρόστιμο σε αγώνα πρωταθλήματος να βαρύνει αποκλειστικά εμάς. 6) Εάν κατά τη διαχείριση τη δικιά μου έρθουν κάποιες διαφημίσεις στην ομάδα και πρέπει να τοποθετηθούν σε θέσεις γηπέδου θα λάμβανε ο ίδιος το 50%. 7) Να υπογράψουμε ένα χαρτί σε δικηγόρο πως θα αναλάβω εγώ το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Θέλω να ξεκαθαρίσω πως το πρώτο πράγμα που δεν με ενδιαφέρει, είναι να γίνω πρόεδρος σε μια ομάδα. Διαφωνώ και με την ιδέα και με τον τίτλο και με την έπαρση που αποκτούν πολλοί σε οποιαδήποτε θέση και σωματείο. Απάντησα στον κ. Γκουγκουλιά πως δεν θέλω να κάνω κανένα χαρτί και δεν με ενδιαφέρει η διοίκηση της ομάδας και μπορώ να συνεχίσω να είμαι αθλητικός διευθυντής όπως είχαμε συμφωνήσει και αν θέλει επιτροπή ποδοσφαίρου, η οποία θα ελέγχει το οτιδήποτε γίνεται. Του πρότεινα  δύο άτομα του συλλόγου τους κ.κ. Β. Ξηρακιά και Αθ. Γκιτέρσο, που είναι άνθρωποι του συλλόγου και οι οποίοι συνεργάζονται με τον κ. Γκουγκουλιά. Αυτά όλα έγιναν την Τετάρτη. Την Πέμπτη το πρωί με πήρε η δικηγόρος του τηλέφωνο και μου λέει «για να συντάξω το συμφωνητικό πρέπει να μπουν άμεσα τα 10 χιλιάδες ευρώ στον λογαριασμό της ομάδας». Απάντησα πως δεν με ενδιαφέρει καθόλου αυτό το ενδεχόμενο και πως το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να χαρίσω τα λεφτά που μου χρωστάει ο κ. Γκουγκουλιάς γιατί δεν πιστεύω πως θα τα πάρω, ενώ θα τον βοηθήσω να βρει λύσεις εκ των έσω. Η δικηγόρος μου είπε «συγγνώμη δεν έχω τέτοια ενημέρωση, θα επικοινωνήσω μαζί του και αν χρειαστεί θα επανέλθω». Μετά από αυτό το τηλεφώνημα της δικηγόρου επικοινώνησε ο ίδιος ο κ. Γκουγκουλιάς μαζί μου και μου είπε πως δεν θέλει να μπουν άλλοι στην επιτροπή, αλλά του εξήγησα ότι δεν με ενδιαφέρει οποιαδήποτε άλλη προοπτική. Εκεί σταμάτησε οποιαδήποτε άλλη επικοινωνία.

Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή οι ποδοσφαιριστές έκαναν μόνοι τους προπόνηση και την Παρασκευή το βράδυ επί δύο ώρες μιλώντας με τον αρχηγό της ομάδας Άγγελο Βέρτζο, προσπαθούσαν να βρουν μία λύση με την επιμονή του Άγγελου πως μπορούν τα παιδιά να κατέβουν μόνοι τους, γιατί είχε αρχίσει να ακούγεται πως η ομάδα δεν θα κατέβει και θα πέσουν οι ευθύνες στον Θεοδώρου. Ο Άγγελος και άλλοι άνθρωποι του συλλόγου προσπαθούσαν να κατέβει η ομάδα και να περάσει το παιχνίδι αυτό με το Κιλελέρ και από εκεί και πέρα να γίνει προσπάθεια για οποιαδήποτε άλλη εξεύρεση λύσης. Στη συνέχεια το πρωί του Σαββάτου οι ποδοσφαιριστές προχώρησαν στην ανακοίνωση, ζητώντας να τους επιτραπεί να παίξουν ποδόσφαιρο και ακολούθησε η ανακοίνωση περί «αθέτησης συμφωνίας», η οποία ποτέ δεν προέκυψε και έχει σαν αποτέλεσμα τελικά η ομάδα να μην κατεβεί στο παιχνίδι της Κυριακής.

Επειδή στις 20 ομάδες που έχω εργαστεί τα τελευταία 24 χρόνια, ποτέ δεν έχει προκύψει κάτι τέτοιο, είτε πέτυχαν τους στόχους είτε όχι, όλοι σκεφτόντουσαν την εικόνα και τη συνέχεια του συλλόγου, τα παιδιά και τους γονείς που θυσιάζονται και γενικά την ιστορία μας ομάδας και ποιοι την υποστηρίζουν, ποιοι τη σέβονται και ποιοι την προστατεύουν. Μετά από αυτή την προφανώς αναίτια απόφαση αποπροσανατολισμού και μεταφοράς ευθυνών στο πρόσωπό μου, όπου δεν ήμουν εκπρόσωπος της ομάδας, οφείλω για τη δική μου εικόνα, τα χρήματα που θυσιάζω, για τα ταξίδια που έκανα να παραβρεθώ σε προπονήσεις και αγώνες την τελευταία τριετία, ενώ όλοι ξέρουν που μένω, να καταθέσω αναλυτικά και να κλείσω αυτή την άσχημη εν τέλει παρένθεση που λέγεται συνεργασία με τον σύλλογο του Μαγνησιακού, ο οποίος δεν ευθύνεται σε τίποτα στο να αποφασίζουν άτομα με τη λογική του στρατηγού, του αξιωματούχου και να ζητάνε συγγνώμες και σεβασμό χωρίς οι ίδιοι να τα προσφέρουν».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το