Αθλητισμός

Πήρε αυτό που ήθελε ο Ολυμπιακός Β. στα Τρίκαλα και συνεχίζει

Πέτυχε αυτό που ήθελε ο Ολυμπιακός Βόλου στα Τρίκαλα. Πήρε τη νίκη με 2-1 κόντρα στον ΑΟΤ, πρώτη για το 2022, έφτασε τους 13 βαθμούς και μπορεί να ελπίζει σε καλύτερη συνέχεια, στην προσπάθεια που καταβάλει η ομάδα να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» ισοβαθμούν με Πανσερραϊκό και Απόλλωνα Λάρισας, έχοντας, ωστόσο, ένα παιχνίδι λιγότερο, το εξ αναβολής με τον ΠΑΟΚ Β’ στη Νεάπολη, ενώ μείωσαν τους δύο βαθμούς τη διαφορά από τον Πιερικό, που έχει παίξει όλα τα παιχνίδια του στον πρώτο γύρο και τρεις από τους Απόλλωνα Πόντου και ΑΟ Τρίκαλα, που έχουν και αυτοί από ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η νίκη επί του ΑΟΤ ήρθε σ’ ένα κομβικό χρονικό σημείο για τον Ολυμπιακό και κρίνεται πολύ σημαντική. Τη χρειαζόταν η ομάδα για να πάρει μπρος και να ανέβει η ψυχολογία της, ενόψει της δύσκολης συνέχειας και των συνεχόμενων παιχνιδιών που έχει μέσα στο Φεβρουάριο. Ακολουθούν πέντε ματς συνεχόμενα, Κυριακή, Τετάρτη, Κυριακή.

Ο Ολυμπιακός στα Τρίκαλα έπαιξε με πάθος, απέφυγε σε μεγάλο βαθμό τα λάθη, ήταν συγκεντρωμένος στο στόχο του και υπομονετικά αναζήτησε το γκολ στην επίθεση. Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι η ομάδα σημειώνει δύο τέρματα, αν και πάλι δεν απέφυγε να δεχθεί τέρμα. Τουλάχιστον, κατάφερε να πετύχει ένα περισσότερο και να κερδίσει.

Ήταν σημαντικό το γεγονός πως σκόραρε πρώτη και δεν κυνηγούσε το σκορ, ενώ θα σταθούμε στην καλή παρουσία που είχε στο χώρο της μεσαίας γραμμής, παίζοντας ως αμυντικός χαφ, ο Ελιστάνο Μάνγκα. Ο νεαρός μέσος από την Γουινέα Μπισάου, για πρώτη φορά έπαιξε στο βασικό σχήμα και ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά στις απαιτήσεις του παιχνιδιού. Αρκετά καλή παρουσία είχε και ο Σαλίμ Ντιαμπί, σημειώνοντας ένα πανέμορφο γκολ, το πρώτο, με εξαιρετικό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Ο Γιώργος Ξύδας πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι στο 56’ και αφού πρώτα έχασε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει στο 59’, κατάφερε να πετύχει το νικητήριο γκολ στο 67’ με κοντινή κεφαλιά. Είναι ένας πολύ γρήγορος επιθετικός, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τον Ολυμπιακό στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα και η συμμετοχή του Όσκαρ Σιαφά, ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα το απόγευμα της Τρίτης και αμέσως ενσωματώθηκε με την ομάδα, χωρίς καμία προπόνηση. Αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο στο τελευταίο 20λεπτο και βοήθησε και αυτός την ομάδα να πάρει τη νίκη. Στον Ολυμπιακό ποντάρουν πολλά στον Σιαφά, έναν ποδοσφαιριστή με πλούσια σωματικά προσόντα, ο οποίος μπορεί να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα (έχει ήδη σημειώσει τέσσερα γκολ, όντας ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού).

O Δημήτρης Στάμου στα τελευταία 20 λεπτά έσφιξε τα δόντια και έβγαλε το παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι ζαλιζόταν, μετά από χτύπημα που είχε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μετά το τέλος της αναμέτρησης δεν αισθανόταν καλά και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Τρικάλων. Υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και σε αιματολογικές εξετάσεις, οι οποίες ήταν καθαρές και επέστρεψε στον Βόλο με τον τεχνικό διευθυντή Στάθη Ρόκα, ο οποίος τον συνόδεψε στο νοσοκομείο.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου για την υποβολή δήλωσης καθαρισμού οικοπέδου

Παράταση έως τις 30 Ιουνίου δίνεται στους πολίτες, προκειμένου να δηλώσουν τον καθαρισμό των οικοπεδικών…

28 Μαΐου 2024

Εκδήλωση φορέων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), προγραμματίζεται σχετική εκδήλωση την άλλη Κυριακή, 2 Ιουνίου…

28 Μαΐου 2024

Ανακοίνωση του Νίκου Παπαπέτρου για την Πυροσβεστική

Για «πολιτικό κουτσαβακισμό» κατηγορεί τον δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο…

28 Μαΐου 2024

Ιατρικό Συμπόσιο με διεθνή συμμετοχή στην Τσαγκαράδα και ημερίδα επιμόρφωσης του κοινού

Κορυφαίοι επιστήμονες της Ελληνικής και της Διεθνούς κοινότητας καθώς και ερευνητές, θα συμμετέχουν το τριήμερο…

28 Μαΐου 2024

Πανηγυρίζει την άνοδο ο Ολυμπιακός – Η εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί των Μετεώρων σφράγισε την επιστροφή του στη Γ’ Εθνική

Την επιστροφή του στις Εθνικές κατηγορίες ποδοσφαίρου πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν νικηφόρα…

28 Μαΐου 2024

Στο νοσοκομείο 2χρονη μετά από ανάφλεξη – Ο πατέρας της έβαζε βενζίνη στο ΙΧ του

Στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού νοσηλεύεται ένα 2χρονο κοριτσάκι από χωριό του Δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης,…

28 Μαΐου 2024