Αθλητισμός

Πήρε αυτό που ήθελε ο Μαγνησιακός με Τοξότη

Ο Μαγνησιακός δεν έθελξε με την απόδοσή του στο παιχνίδι που έδωσε στο «Κιούπι» με τον μαχητικό Τοξότη. Ωστόσο, πήρε αυτό που ήθελε, δηλαδή τους τρεις βαθμούς. Με τέρματα των Σιώμου (10’) και Χριστίδη (85’) νίκησε 2-0 και φυσικά παραμένει στην κορυφή της Α’ ΕΠΣΘ με διαφορά πέντε πόντων από την δεύτερη Αγία Άννα.

Αν και δέχθηκε νωρίς γκολ ο Τοξότης έβαλε δύσκολα στον Μαγνησιακό. Οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να βρουν τρόπο να «κλειδώσουν» το «τρίποντο» και όσο το 1-0 δεν άλλαζε οι «κυανέρυθροι» της Νέας Δημητριάδας ήταν μέσα στο παιχνίδι ψάχνοντας την ευκαιρία τους. Προς το τέλος του αγώνα ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος έφτασε σε δεύτερο τέρμα και εξασφάλισε τη νίκη.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Μαγνησιακός αγωνίστηκε χωρίς τη φυσική παρουσία του προπονητή του Θάνου Θεοδώρου, που ήταν στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους. Έτσι, την ομάδα κοουτσάρισε ο άμεσος συνεργάτης του Βασίλης Ταχτιντής, με το σύστημα που επέλεξε να είναι το 3-5-2.

Τερματοφύλακας ήταν ο Ράπτης με τριάδα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Σιάτρα, Βέρτζο, Γαλανόπουλο. Δεξιός φουλ-μπακ ήταν ο Δημητριάδης και αριστερός ο Παπαδόπουλος. Ο Ψιάνος ήταν ο ανασταλτικός χαφ και οι Αγιασιώτης, Λούρος εσωτερικοί μέσοι στον άξονα, ενώ το επιθετικό δίδυμο συνέθεσαν οι Ζάχος και Σιώμος.

Για τον Τοξότη, ο τεχνικός Σάκης Χρυσοχού προτίμησε διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπράνος, με δεξιό οπισθοφύλακα τον Γιοβάνη και αριστερό των Λάμπρου, ενώ Σούδης και Ιωάννου ήταν οι στόπερ. Οι Σκλαπάνης και Κωνσταντάκος τοποθετήθηκαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, όπως και ο Κόντρα που έπαιζε μπροστά τους και ανέλαβε την οργάνωση του παιχνιδιού. Από τα δεξιά επιχειρούσε ο Ζαφειρίου και από το αριστερά ο Μάστορας με τον Βαλωτή σέντερ φορ.

Ο Μαγνησιακός κατάφερε σχετικά νωρίς να ανοίξει το σκορ από στατική φάση. Στο 10’ ο Αγιασιώτης εκτέλεσε κόρνερ, ο Σιάτρας έκανε την κεφαλιά-πάσα και ο Σιώμος αφού στόπαρε τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα με γυριστό σουτ. Οι παίκτες του Τοξότη διαμαρτυρήθηκαν έντονα για χέρι του Σιάτρα, αλλά ο διαιτητής Γ. Τασιόπουλος έδειξε σέντρα.

Το 1-0 ήταν γεγονός και όπως φαίνεται οι γηπεδούχοι «κάθισαν» πάνω σε αυτό. Είχαν μεν την κατοχή της μπάλας, αλλά πριν φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή την έχαναν. Μάλιστα ο Τοξότης είχε μεγάλη ευκαιρία στο 13’ να ισοφαρίσει. Σε σουτ του Βαλωτή ο Δημητριάδης έδιωξε με τη μπάλα να μην απομακρύνεται. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μάστορας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για να σκοράρει, αλλά σούταρε πάνω από το δοκάρι.

Στο 18’ ήταν η σειρά των γηπεδούχων να διαμαρτυρηθούν όταν ο Λάμπρου, που ήταν ήδη «κιτρινισμένος» έκανε δυνατό φάουλ στον Ζάχο. Ο διαιτητής τον παρατήρησε χωρίς να του βγάλει δεύτερη κίτρινη, αλλά επειδή υπήρχε κίνδυνος σε μελλοντικό φάουλ να αποβληθεί ο παίκτης, ο κ. Χρυσοχού προτίμησε να τον κάνει αλλαγή στο 26ο λεπτό. Μέχρι να ολοκληρωθεί το α’ μέρος, η μόνη φάση που καταγράφηκε ήταν στο 29’ όταν ο Ζάχος σέντραρε από τα δεξιά και ο Παπαδόπουλος από πλάγια αριστερά θέση σούταρε με τη μπάλα να βρίσκει σε παίκτη του Τοξότη και να καταλήγει κόρνερ.

Η μορφή του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη. Φτάσαμε στο 64’ για να γίνει μία… υποψία φάσης, χωρίς όμως τελική προσπάθεια, αφού ο Λάμπρου δεν βρήκε τη μπάλα στην προβολή που επιχείρησε ώστε να την προωθήσει στα δίχτυα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο και με τον Οικονόμου πλέον στη σύνθεσή του, ο Μαγνησιακός ανέβασε την απόδοσή του. Η πρώτη τελική του στο β’ μέρος έγινε στο 83’ όταν ο Χριστίδης έστρωσε στην Γαλανόπουλο που σούταρε άουτ. Στο 85’ ο Βλάχος έδωσε στον Αγιασιώτη και αυτός έβγαλε την ασίστ για τον Χριστίδη που με άψογο πλασέ μέσα από την περιοχή έγραψε το 2-0. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, αφού στο 89’ σουτ του Οικονόμου απέκρουσε ο Μπράνος, ενώ στο 91’ ο Ζαρκαδής επιχείρησε σουτ από καλή θέση χωρίς να βρει στόχο.

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ: Ράπτης, Δημητριάδης (89’ Κρανιάς), Παπαδόπουλος, Σιάτρας, Βέρτζος, Αγιασιώτης (89’ Ζαρκαδής), Ψιάνος, Γαλανόπουλος, Σιώμος (74’ Χριστίδης), Λούρος (56’ Βλάχος), Ζάχος (74’ Οικονόμου).

ΤΟΞΟΤΗΣ: Μπράνος, Γιοβάνης, Λάμπρου (26’ Παναγιώτου), Σούδης, Ιωάννου, Σκλαπάνης, Μάστορας, Κωνσταντάκος, Ζαφειρίου (81’ Α. Παλάσκας), Κόντρα, Βαλωτής.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Εφιάλτης για τους γονείς τα προϊόντα νικοτίνης που πωλούνται ελεύθερα στην αγορά

Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη πως τρεις μαθητές Γυμνασίου στην Κρήτη λιποθύμησαν από στικ νικοτίνης,…

30 Νοεμβρίου 2023

Πλήρης μετάλλαξη ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, λέει η Αχτσιόγλου – Τι είπε για την «ουδετερότητα» Τσίπρα

Την πρώτη της συνέντευξη μετά την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε η Έφη Αχτσιόγλου,…

30 Νοεμβρίου 2023

Βόρειο Σέλας ξανά στον ουρανό της Ελλάδας: Ποιοι θα απολαύσουν το ουράνιο υπερθέαμα

Ένα πρωτόγνωρο θέαμα απόλαυσαν, πριν λίγες εβδομάδες οι κάτοικοι της κεντρικής Μακεδονίας και αυτό δεν…

30 Νοεμβρίου 2023

Ενημερωτική σύσκεψη στο Δημαρχείο Ζαγοράς με τη νέα αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας

Τη νέα αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, η οποία αναλαμβάνει καθήκοντα από την πρώτη του…

30 Νοεμβρίου 2023

Κασσελάκης: «Να μην αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης η επιστολική ψήφος – Η ηθική μας ΚΟ είναι 47 βουλευτές»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης έδειξε «ανοιχτός» στην καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, σημειώνοντας στην…

30 Νοεμβρίου 2023

Μαθήματα ΚΑΡΠΑ και πρώτων βοηθειών στο Εσπερινό Γυμνάσιο Βόλου

Η Λέσχη Ειδικών δυνάμεων με την ψυχή της Λέσχης τον κ. Βασίλη Ηλιόπουλο σε συνεργασία…

30 Νοεμβρίου 2023