Τοπικά

Πήρε από Βολιώτη 6.000-7.000 € δήθεν ηθοποιός του Χόλιγουντ

 

Δεν έχουν τελειωμό οι απάτες εις βάρος πολιτών από επιτήδειους, ακόμη και από το εξωτερικό. Άλλη μία ήρθε στην επικαιρότητα χθες, καθώς σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές, ένας νέος πίστεψε στην πρόταση που του έγινε, από δήθεν ηθοποιό του Χόλιγουντ, πως θέλει να επενδύσει σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και της απέστειλε το ποσό των 6.000 – 7.000 ευρώ…
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πρόταση τού έγινε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δήθεν από πολύ γνωστή ηθοποιό του Χόλιγουντ, που ήθελε να «επενδύσει» στην Ελλάδα και στον Βόλο… Ο νέος, γύρω στα 35, πίστεψε τους απατεώνες και απέστειλε το ποσό που του ζητήθηκε, προκειμένου να συμμετάσχει στην επένδυση… Φυσικά επένδυση δεν υπήρχε, ούτε πρόκειται να υπάρξει και ο νεαρός Βολιώτης αναζητεί τώρα μέσω της δικαστικής οδού τα χρήματά του.
Η υπόθεση χρονολογείται από το 2019, ωστόσο, την απάτη φέρεται να κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές ο παθών το 2020 και ήδη διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών. Τελικά ύστερα από πολύμηνες αναζητήσεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και με τη βοήθεια των αστυνομικών και δικαστικών αρχών ξένων χωρών, ταυτοποιήθηκαν οι δύο από τους τρεις φερόμενους δράστες της απάτης, που είναι κάτοικοι Αγγλίας. Στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο ταυτοποιηθέντων φέρεται να κατέληξαν τα χρήματα που έδωσε ο Βολιώτης. Αναζητείται ακόμη ένα άτομο ως δράστης της απάτης και γίνεται προσπάθεια να ταυτοποιηθεί μέσω της Google. Οι απατεώνες φέρεται να ήρθαν σε επαφή με τον Βολιώτη μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος και να τον έπεισαν μετά από ανταλλαγή πολλών μηνυμάτων, να επενδύσει… Η δήθεν ηθοποιός, πολύ γνωστή στο νεανικό κοινό, φέρεται να ήθελε να επενδύσει σε τρεις επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος φέρεται να επικοινώνησε μέχρι και με τον ατζέντη της ηθοποιού στο Χόλιγουντ, που δήλωσε άγνοια για το θέμα και για τις επενδύσεις… Τα χρήματα βρέθηκαν στους λογαριασμούς των δύο ταυτοποιηθέντων στην Αγγλία και οι δύο αλλοδαποί αναμένεται να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Πάντως ο παθών έχει βάλει στόχο να βρει και να πάρει πίσω τα χρήματά του, ενώ φέρεται να ασχολείται με μεγάλη επιμονή με την υπόθεση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το