Αθλητισμός

Πήραν από ένα βαθμό – Ισόπαλο 1-1 το ντέρμπι Αλμυρός-Θησέας

Από ένα βαθμό πήραν Αλμυρός και Θησέας στο χθεσινό παιχνίδι, που έριξε την αυλαία της 8ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο στάδιο «Αθ. Ραγάζος», ύστερα από ένα δυνατό παιχνίδι.
Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ με τον Τζοβάρα στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν στην ισοφάριση στο 47’ με χτύπημα πέναλτι του Οικονόμου.

Πώς αγωνίστηκαν οι δύο ομάδες

Ο Στέλιος Αρσένος παρέταξε την ομάδα με τερματοφύλακα τον Σταυράκη, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Καρράς και το αριστερό ο Μπαρούτς. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Στουρνάρας και Παπακώστας. Οι Βανγκέλι και Δημηνάς ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, ενώ στις πτέρυγες επιχειρούσαν ο Χατζής από τα δεξιά και ο Τσελεπής από τα αριστερά. Ο Τσιώλης είχε επιτελικό ρόλο και αγωνίστηκε πίσω από τον προωθημένο Τζοβάρα.
Από την άλλη πλευρά ο Θησέας αγωνίστηκε με τερματοφύλακα τον Κεφαλά, ενώ την τετράδα της άμυνας αποτέλεσαν οι Καψιώτης, Δημητριάδης, Γιαουπλάρι και Βαν Ντε Γουίχε. Οι Μπόρας και Χατζησταμάτης έπαιξαν ως ανασταλτικοί μέσοι, με τους Πέτση και Αγιασιώτη να αγωνίζονται στις πλευρές. Ο Οικονόμου έπαιξε πίσω από τον Φραγκογιάννη, που αποτέλεσε την «αιχμή του δόρατος» της ομάδας της Αγριάς στην επίθεση.

Γκολ στην εκπνοή του πρώτου μέρους ο Αλμυρός

Στο πρώτο ημίχρονο έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, σ’ ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο, με αρκετές καλές προσπάθειες εκατέρωθεν, με τον Αλμυρό να θέλει να επιβάλει τον ρυθμό του, απέναντι στον Θησέα, ο οποίος είχε πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία. Μάλιστα, η ομάδα του Λάκη Μπακάλη κυνήγησε το γκολ και είχε τις ευκαιρίες να σκοράρει, με κύριο επιθετικό εκφραστή τον Φραγκογιάννη (πήρε τη θέση στο βασικό σχήμα του Βλάχου, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό για προσωπικούς λόγους).

Ο νεαρός επιθετικός των «πρασίνων» βρέθηκε στο 11’ τετ α τετ με τον Σταυράκη για να νικηθεί από τον τερματοφύλακα το Αλμυρού και με τον Θησέα να χάνει μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Φραγκογιάννης και πάλι στο 28’ έκανε το σουτ με τον Σταυράκη να αποκρούει σε κόρνερ, ενώ σε δύο ακόμη περιπτώσεις ο επιθετικός του Θησέα βρέθηκε σε θέση βολής, όμως δεν μπόρεσε να βρει το στόχο.
Οι παίκτες του Αλμυρού στο 14’με τον Τζοβάρα βρέθηκαν σε θέση βολής, ο επιθετικός των «κυανολεύκων» σούταρε, με τη μπάλα να περνά άουτ. Στο 18’ ο Τζοβάρας και πάλι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κεφαλά, με τον τερματοφύλακα του Θησέα να αποκρούει σωτήρια. Οι γηπεδούχοι είχαν, επίσης, ένα σουτ με τον Στουρνάρα, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.
Τελικά, το γκολ για τον Αλμυρό ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Μετά από σέντρα του Τσιώλη, ο Τζοβάρας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0 για την ομάδα του.

Ο Αντώνης Τζοβάρας πέτυχε το γκολ του Αλμυρού

Ισοφάρισε ο Οικονόμου

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Θησέας κατάφερε πολύ γρήγορα να φέρει το ματς στα ίσια. Συγκεκριμένα, στο 47’ ο Τσιουρής, ο οποίος πήρε τη θέση του Γιαουπλάρι (ο Λάκης Μπακάλης έκανε πιο επιθετικό το σχήμα της ομάδας του), επιχείρησε τη σέντρα, η μπάλα βρήκε το χέρι του Στουρνάρα, με τον διαιτητή Τσιαουσίδη να σφυρίζει πέναλτι. Ο Κώστας Οικονόμου ευστόχησε από την άσπρη βούλα, γράφοντας το 1-1 για τον Θησέα, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πάρουν τα ηνία του αγώνα και έχασαν ευκαιρίες ορισμένες καλές ευκαιρίες για γκολ. Στο 51’ ο Τσελεπής εκτέλεσε φάουλ με τη μπάλα να περνά άουτ, ενώ στο 57’ ο Κεφαλάς απέκρουσε σωτήρια τη μπάλα στο σουτ του Τσιώλη. Ένα λεπτό αργότερα, ο Τζοβάρας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν για το γκολ και στο 69’ το σουτ του Τσιώλη πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κεφαλά. Από την πλευρά του ο Θησέας είχε ένα σουτ του Χατζησταμάτη στο 79’, με τη μπάλα να περνά έξω από τα δοκάρια του Σταυράκη.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Αλμυρός προσπάθησε να πιέσει για το γκολ που θα του έδινε τη νίκη, ωστόσο, ο Θησέας καλά οργανωμένος αμυντικά πήρε το βαθμό της ισοπαλίας.

Διαιτητής: Τσιαουσίδης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Παπαδόπουλος, Σιανίδης (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Τζοβάρας-Οικονόμου, Πέτσης
Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Σταυράκης, Καρράς, Μπαρούτας, Παπακώστας, Βανγκέλι, Δημηνάς, Χατζής (72’ Τιμπλαλέξης), Στουρνάρας, Τσιώλης (82’ Γκίκας), Τσελεπής (62’ Κοντοβάς), Τζοβάρας.
ΘΗΣΕΑΣ: Κεφαλάς, Καψιώτης, Μπόρας, Γιαουπλάρι (46’ Τσιουρής), Βαν Ντε Γουίχε, Χατζησταμάτης, Πέτσης (86’ Σφάκας), Οικονόμου, Δημητριάδης, Αγιασιώτης (73’ Γαλανόπουλος), Φραγκογιάννης (64’ Παπαϊωάννου).

Τα αποτελέσματα

Στα υπόλοιπα αποτελέσματα, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Αστέρα στην Ιτεά με 2-0 και διατηρήθηκε στην κορυφή του ομίλου, ενώ η Νίκη ακολουθεί στη 2η θέση, μετά την επιτυχία με 5-0 επί του Φωκικού στο Πανθεσσαλικό. Σημαντική νίκη για τα Μετέωρα με 4-2 επί του ΑΟ Σελλάνων.
Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της  8ης  αγωνιστικής στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής έχουν ως εξής:

Μετέωρα-ΑΟ Σελλάνων 4-2
(15’ πεν., 89’ Σκόνδρας, 23’ Ιωάννου, 83’ Γεωργάκης – 80’, 86’ Πατσαρούχας)
Αστέρας Ιτ.-Ολυμπιακός Β0-2
(75’ Λεάντρο, 83’ πεν. Σερτζίνιο)
Οικονόμος-Πιερικός 1-2
(66’ Χάμος – 46’, 72’ Δαδάκος)
Απόλλων Μακρ.-Αναγέννηση Κ. 2-0
(38’ Κρανιώτης, 54’ Εμβέλε)
Γ.Σ. Αλμυρού-Θησέας 1-1
(45’ Τζοβάρας-47’ πεν. Οικονόμου)
Νίκη-Φωκικός 5-0
(14’, 29’  Τζιώρας, 62’ Ιορδανίδης, 89’ Κέρι, 90’ Βουκομάνοβιτς)
Αχιλλέας Νεοκ.-Στυλίδα 5-1
(21’ Κατσαμάγκας, 28’ Ίτσιος, 69’ Ναρίνογλου, 84’ Παγωνίδης, 87’ Λυκούργος – 89’ Λιανός)

Η βαθμολογία
(8η αγωνιστική)

  1. Ολυμπιακός Β. 22-2 22
  2. Νίκη 23-3 20
  3. Μετέωρα 15-5 17
  4. Γ.Σ. Αλμυρού 11-6 16
  5. ΑΟ Σελλάνων 10-10 11
  6. Απόλλων Μακρ. 8-12 10
  7. Στυλίδα 10-19 10
  8. Θησέας 8-12 10
  9. Αχιλλέας Νεοκ. 11-10 9
  10. Πιερικός 9-13 8
  11. Οικονόμος 7-9 8
  12. Αστέρας Ιτέας 6-10 7
  13. Φωκικός 5-13 7
  14. Αναγέννηση Καρδ. 5-25 0

* Γ.Σ. Αλμυρού και Θησέας έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

 Επόμενη αγωνιστική
(Κυριακή 25/11)

ΑΟ Σελλάνων-Ολυμπιακός Β.
Πιερικός-Μετέωρα
Αναγέννηση Κ.-Αστέρας Ιτέας
Θησέας-Οικονόμος
Φωκικός-Απόλλων Μακρ.
ΑΟ Στυλίδας-ΓΣ Αλμυρού
Νίκη Βόλου-Αχιλλέας Νεοκ.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τα αποτελέσματα της Κυριακής στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Τα αποτελέσματα των αγώνων που έγιναν σήμερα Κυριακή για τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ ήταν τα…

26 Νοεμβρίου 2023

Columbia Pictures: Αλλάζει το ιστορικό λογότυπό της – Δείτε πώς θα είναι το καινούργιο

Το 2024, η Columbia Pictures γιορτάζει έναν αιώνα στην κινηματογραφική βιομηχανία. Για αυτό δόθηκε στην…

26 Νοεμβρίου 2023

Αποσύρεται

Αποσύρεται η διάταξη που όριζε ότι υπάρχει έκπτωση 3.200 ευρώ για ανακαινίσεις ακινήτων. Σύμφωνα με…

26 Νοεμβρίου 2023

Παρατείνεται – καταργείται

Παρατείνεται για έξι μήνες ακόμα, δηλαδή μέχρι τον Ιούνιο του 2024, ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ…

26 Νοεμβρίου 2023

Τροχαίο στη Ν.Ιωνία – Ένα άτομο στο Νοσοκομείο

Τροχαίο σημειώθηκε σήμερα γύρω στις 4 το απόγευμα στη Ν.Ιωνία. Το τροχαίο σημειώθηκε στη συμβολή…

26 Νοεμβρίου 2023

Fake news

Υπάρχει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φήμη ότι ανακοινώθηκε πρόγραμμα εγκατάστασης Παλαιστινίων προσφύγων στα Αντικύθηρα. Αφορά…

26 Νοεμβρίου 2023