Τοπικά

Πήραν 15 γάτες από Λαρισαία με παρέμβαση εισαγγελέα – Ζούσαν σε άθλιες συνθήκες

Μία πρωτοφανής υπόθεση απασχολεί τη Λάρισα με πρωταγωνίστρια μία Λαρισαία «φιλόζωη». Μετά από καταγγελία, η Εισαγγελία αφαίρεσε από τη γυναίκα 15 γάτες που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες, της απαγόρευσε να αποκτήσει άλλα ζώα, ενώ παράλληλα θα σχηματιστεί και δικογραφία για τυχόν ποινικές ευθύνες.

Η υπόθεση ξεκίνησε μέσα από το facebook όπου φιλοζωικά κινήματα κατόπιν έρευνας κατήγγειλαν πως η συγκεκριμένη γυναίκα εμπλέκεται με πλήθος τετραπόδων που αναζητείται η τύχη τους.

Ακολούθησε η αίτηση που κατέθεσε ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης κ. Αθανάσιος Ρόζου, ο οποίος χθες Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, ύστερα από αίτηση που κατέθεσε με τη συνεργάτιδά του Πολυξένη Σακελλάρη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας σύμφωνα με το άρθρο 19 παρ. 1 του Ν. 4039/2012 αφαιρέθηκαν από την κατοχή κατοίκου της Λάρισας, ύστερα από την άμεση έκδοση εισαγγελικής διάταξης και την επέμβαση της Αστυνομίας, 15 γάτες, οι οποίες διαβιούσαν στην οικία της μέσα σε άθλιες συνθήκες κατά παράβαση των κανόνων ευζωίας.

Ταυτόχρονα, απαγορεύτηκε από την Εισαγγελία η απόκτηση άλλων ζώων από την παραβάτη. Με τις ως άνω ενέργειες δόθηκε οριστική λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα που απασχολούσε έντονα τη φιλοζωική κοινότητα του νομού Θεσσαλίας.

Πηγή: onlarissa.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το