Ελλάδα

Πυρά Βενιζέλου κατά Τσίπρα για την διαπραγμάτευση

venizelos

Τα πυρά του εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για τα όσα είπε κατά την χθεσινή ομιλία στη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, έστρεψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ψηφοφορία για την ανάδειξη των συνέδρων του κόμματος.

Σε ερώτηση για την πορεία της διαπραγμάτευσης, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ως εξής: «Για την πορεία της διαπραγμάτευσης θα σας κάνω μια πάρα πολύ απλή περιγραφή. Μετά από τέσσερις μήνες ο κ. Τσίπρας, ως πρωθυπουργός, απευθύνεται στον ελληνικό λαό και του λέει: «Τα έχω βρει με την καλή κυρία Μέρκελ αλλά μου τα χαλάει ο κακός κύριος Σόϊμπλε. Και υπάρχουν κάποιοι, που αυτό το παίρνουν στα σοβαρά. Νομίζω ότι αυτή η σκηνή περιγράφει το μεγάλο πρόβλημα του τόπου μας».

Ο κ. Βενιζέλος προσήλθε στο εκλογικό τμήμα του ΠΑΣΟΚ στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας και ψήφισε για την εκλογή των αντιπροσώπων που θα πάρουν μέρος στο συνέδριο του κόμματος.

«Το ΠΑΣΟΚ αναδεικνύει σήμερα τους συνέδρους του. Στις 5, 6 και 7 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο μας, με στόχο την ανασυγκρότηση και τον μετασχηματισμό του ΠΑΣΟΚ που πρέπει να λειτουργήσει ως καταλύτης για τη διαμόρφωση ενός μεγάλου προοδευτικού δημοκρατικού χώρου που εκφράζει την λογική, τον πατριωτισμό, την προοδευτική αντίληψη για το μέλλον του τόπου» είπε και πρόσθεσε: «Το ΠΑΣΟΚ είναι μικρό. ‘Εχει μικρύνει επειδή κατέβαλε τεράστιο κόστος για τη διαχείριση της κρίσης. ‘Εχει μικρύνει στο όνομα του εθνικού συμφέροντος. Η εισφορά μας θα αποτιμηθεί ιστορικά. Εχουμε όμως αποκτήσει ένα τεράστιο δικαίωμα. Το δικαίωμα να μιλάμε στο όνομα της αλήθειας, χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Γιατί το κομματικό συμφέρον για μας σημαίνει πολύ λίγα πράγματα μπροστά στην υπεράσπιση του εθνικού συμφέροντος, του συμφέροντος του τόπου μας και κυρίως των παιδιών μας που έχουν δικαίωμα στο μέλλον».

Οι κάλπες για την ανάδειξη των συνέδρων άνοιξαν στις 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 7μ.μ.. Σύμφωνα με τον γραμματέα της Ν.Ε. Α΄Θεσσαλονίκης ΠΑΣΟΚ Χρόνη Μακρίδη, η προσέλευση είναι ικανοποιητική και μέχρι την ώρα που ψήφισε ο κ. Βενιζέλος, η συμμετοχή ήταν στο 40%.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το