Τοπικά

Πιο βροχερός Σεπτέμβριος της 30ετίας στο Βόλο – Πενταπλάσιο το ύψος βροχής από το μέσο όρο “Θ”

φωτογραφία 1

Το πενταπλάσιο ύψος βροχής που πέφτει κατά μέσο όρο τον Σεπτέμβριο καταγράφηκε μέχρι χθες για τον τρέχοντα μήνα στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου. Οι βροχές επιστρέφουν από σήμερα το βράδυ και αύριο στη Μαγνησία, χωρίς ωστόσο να είναι έντονες. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Πέμπτη. Πάντως η θερμοκρασία πέφτει τρεις-τέσσερις βαθμούς.
Σύμφωνα με την καταγραφή του μετεωρολογικού κλωβού του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας στην πόλη του Βόλου μέχρι χθες καταγράφηκαν 189 χιλιοστά βροχή, όταν το μέσο ύψος για τον Σεπτέμβριο είναι 35 χιλιοστά. Εφόσον πέσουν και αύριο βροχές, τότε θα είναι ένας από τους πιο βροχερούς Σεπτέμβριους της 30ετίας. Ο πιο βροχερός Σεπτέμβριος της 40ετίας καταγράφηκε το 1978 με 266,3 χιλιοστά…
Πάντως οι θερμοκρασίες κυμάνθηκαν σε υψηλά επίπεδα, αφού η μέγιστη έφθασε τους 40,2 βαθμούς Κελσίου στις 6 του τρέχοντα μήνα και η ελάχιστη τους 16,8 βαθμούς στις 27 του μήνα.
Η νέα επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει από το βράδυ σήμερα και θα ενταθεί τα ξημερώματα αύριο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Σήμερα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 μέχρι 25 βαθμούς.
Αύριο αναμένονται βροχές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι με τάση ενίσχυσης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 μέχρι 23 βαθμούς.
Την Πέμπτη ο καιρός βελτιώνεται. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 μέχρι 23 βαθμούς.
Καλός αναμένεται ο καιρός Παρασκευή και Σάββατο. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία αμετάβλητη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το