Τοπικά

Πιο αργά φέτος οι προσλήψεις στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας 

Άλλες χρονιές τέτοια περίοδο τα ξενοδοχεία είχαν προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού από τον Μάρτιο δεσμεύοντας ουσιαστικά τους ανθρώπους που γνώριζαν και μπορούσαν να τους εξυπηρετήσουν, ώστε να μην τους χάσουν και έπρεπε να αναζητήσουν άλλους υπαλλήλους.
Μέσα στην κρίση, όμως τα πράγματα άλλαξαν σε ένα βαθμό και φέτος θα είναι ακόμη πιο διαφορετικά. Γιατί οι προσλήψεις μπορεί να περιμένουν τουλάχιστον μέχρι και το Μάιο για τα 400 ξενοδοχεία της χερσαίας Μαγνησίας.

Και ο λόγος δεν είναι άλλος από την αβεβαιότητα για την τουριστική κίνηση φέτος. Γιατί ναι μεν όλοι ξέρουν ότι θα έρθουν και φέτος τουρίστες, ωστόσο το πρόβλημα είναι πως επανακάμπτουν και άλλες τουριστικές αγορές, όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος, ενώ και τα τερτίπια του καιρού φέρνουν προ εκπλήξεως του ξενοδόχους με καθυστέρηση στην έλευση της επισκεψιμότητας.
Πέρυσι η Ελλάδα δέχτηκε 31.000.000 τουρίστες έχοντας σημειώσει αύξηση σε σχέση με πρόπερσι. Για φέτος δεν είναι σίγουρο ότι θα σημειωθεί ο ίδιος αριθμός, ενώ και το βαλάντιο των ευρωπαίων επισκεπτών αποδυναμώνεται σταδιακά.

Ο πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης τόνισε πως «φέτος δεν νομίζουμε ότι θα πάει πολύ καλά η χρονιά. Αυτή είναι η γενικότερη τάση για τον παγκόσμιο τουρισμό, ενώ πιο ειδικά για την περιοχή μας υπάρχουν οι αγορές που ανακάμπτουν, όπως της Τουρκίας και θα αυξήσουν τον ανταγωνισμό. Επίσης η υψηλή φορολογία κάνει λιγότερο ανταγωνιστικό το τουριστικό προϊόν της χώρας σε σχέση με άλλες χώρες. Πάντως, αν καταφέρουμε να είμαστε στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα, θα είμαστε ευτυχισμένοι».
Το μεγαλύτερο πρόβλημα των ξενοδόχων είναι η υψηλή φορολογία. Δουλεύουν οι ξενοδόχοι για να πληρώνουν το Κράτος. Αν δεν σταματήσει αυτή η κατάσταση, δεν θα έχουμε καλά αποτελέσματα.

Αναφερόμενος δε στις προσλήψεις που συνήθως κάνουν τα ξενοδοχεία είπε ότι «αν δεν αλλάξει η οικονομική κατάσταση, οι προσλήψεις των εργαζομένων θα γίνουν την τελευταία στιγμή και ανάλογα με τις ανάγκες των ξενοδοχείων. Αυτή την στιγμή, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, χωρίς να ξέρουμε πώς θα πάει η περίοδος του Μαΐου-Ιουνίου. Έχουμε ζητήσει από τους υπουργούς να ελαφρύνει η φορολογία, αλλά δυστυχώς δεν είδαμε τίποτα. Η φορολογία και οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές απορροφούν μέχρι και το 70-80% του εισοδήματος των ξενοδόχων. Εμείς θέλαμε να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός των υπαλλήλων μας, αλλά με τέτοια οικονομική κατάσταση τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το