Παραπολιτικά

Πιο αυστηρές οι διατάξεις για την αργία των δημάρχων

Τα πράγματα δυσκολεύουν για τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης που παραπέμπονται αμετάκλητα για κακούργημα. Δυσκολεύουν και για τους υπαλλήλους που ασκούν καθήκοντα Γενικού Γραμματέα στις  Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, σε περίπτωση που κωλυσιεργούν να εκδώσουν τη διαπιστωτική πράξη με την οποία τίθενται σε αργία οι αιρετοί. Οι νέες αυστηρότερες ρυθμίσεις προβλέπονται στο άρθρο 11 του σχεδίου νόμου «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ από την κυβέρνηση στην Βουλή.

Μέχρι τώρα ο αιρετός που έχει παραπεμφθεί αμετάκλητα για κακούργημα τίθεται σε αυτοδίκαιη αργία αν του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι ή προσωρινή κράτηση. Τέτοια είναι η περίπτωση του Αχ.Μπέου. Με τη νέα  διάταξη, ακόμα και αν κατά την διάρκεια της εκκρεμοδικίας υπάρξει μεταγενέστερη αντικατάσταση ή άρση των περιοριστικών όρων ή της προσωρινής κράτησης, η αργία που  έχει επιβληθεί διατηρείται.

Στο ίδιο άρθρο προβλέπεται ότι τυχόν άρνηση ή υπαίτια καθυστέρηση του Ελεγκτή Νομιμότητας (δηλαδή του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης) να εκδώσει άμεσα τη σχετική διαπιστωτική πράξη συνιστά παράβαση καθήκοντος. Ο κ.Τσέλιγκας λοιπόν την επόμενη φορά θα πρέπει να προσέχει πολύ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το