Τοπικά

Ποινικές διώξεις κατά εκπαιδευτικών και γονέων για την κακοποίηση μαθητή σε σχολείο του Δήμου Βόλου 

Ποινικές διώξεις άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου κατά των εκπαιδευτικών και των γονέων των μαθητών που εμπλέκονται στην υπόθεση της κακοποίησης ανηλίκου, που συντάραξε την τοπική κοινωνία τον περασμένο Οκτώβριο.

Όπως έγινε γνωστό από έγκυρη πηγή, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις κατά των έξι εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, όπου φοιτούσε τόσο ο κακοποιηθείς μαθητής, όσο και οι τρεις συμμαθητές του, που φέρονται πως τον κακοποίησαν σεξουαλικά. Ειδικότερα και σύμφωνα με την ίδια πηγή, ασκήθηκαν διώξεις κατά του διευθυντή του Σχολείου, της υποδιευθύντριας και των υπολοίπων εκπαιδευτικών, που ασκούσαν καθήκοντα εποπτείας των μαθητών, για παράβαση καθήκοντος. Οι διώξεις είναι σε βαθμό πλημμελήματος.
Σύμφωνα με τον ισχύοντα δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, μόλις κοινοποιηθούν στους διωκόμενους τα κλητήρια θεσπίσματα, θα τεθούν σε αργία.
Παράλληλα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις και εναντίον των έξι γονέων των τριών μαθητών, που κατηγορούνται πως κακοποίησαν σεξουαλικά τον συμμαθητή τους. Οι διώξεις ασκήθηκαν με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου και είναι και αυτές σε βαθμό πλημμελήματος.
Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η ανακριτική διαδικασία για τους τρεις μαθητές, που κατηγορούνται για τη σεξουαλική κακοποίηση συμμαθητή τους.
Η υπόθεση είχε συνταράξει την τοπική κοινωνία τον περασμένο Οκτώβριο, όπως την είχαν καταγγείλει οι ίδιοι οι γονείς του μαθητή της Δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου.
Η προκαταρκτική εξέταση που είχε διαταχθεί τότε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, ολοκληρώθηκε και ήδη ασκήθηκαν διώξεις κατά των εκπαιδευτικών και των γονέων των τριών εμπλεκομένων μαθητών.
Ο ανήλικος που φέρεται να είχε κακοποιηθεί, ήταν 10 ετών και φέρεται να δέχθηκε τη σεξουαλική κακοποίηση μέσα στο σχολείο από δύο αγόρια κι ένα κορίτσι της Στ’ τάξης του Δημοτικού, 12 ετών το καθένα. Τόσο το θύμα, όσο και οι συμμαθητές του, που το κακοποίησαν, είναι Ελληνόπουλα.
Η καταγγελία φέρεται να έγινε στην Αστυνομία, στις 26 Οκτωβρίου, το παιδί εξετάστηκε από ιατροδικαστή και το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία, ενώ την έρευνα ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Διαπιστώθηκε κακοποίηση του ανηλίκου με αιχμηρό αντικείμενο (κατσαβίδι), ενώ άλλαξε σχολικό περιβάλλον, για να προστατευτεί το ίδιο. Το 10χρονο παιδί κατέθεσε στην Αστυνομία, παρουσία παιδοψυχολόγου, όπως προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις. Η κακοποίηση φέρεται να συνέβη κατ’ εξακολούθηση στα διαλείμματα των μαθημάτων σε απόμερα σημεία του σχολείου, ενώ η εισαγγελική δίωξη επικεντρώνεται και στο πώς οι τρεις μαθητές έπαιρναν από εργαλειοθήκη του σχολείου το κατσαβίδι.
Ο διευθυντής του σχολείου είχε αναφέρει πως δεν είχε καμία ενημέρωση για το περιστατικό, πράγμα που είχαν διαψεύσει οι γονείς του παιδιού.
Την κακοποίηση του ανηλίκου είχε επιβεβαιώσει και η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας, κ. Ρουμπίνη Λεονταρή, η οποία ήταν και εκείνη που εξέτασε τον μαθητή μετά την καταγγελία του συμβάντος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το