Τοπικά

Ποινή φυλάκισης σε Βολιώτη για ριφιφί που φέρεται να είχε γίνει σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας

Συνολική ποινή φυλάκισης 11 μηνών με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη επέβαλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν Βολιώτη, πρώην υπεύθυνο καταστήματος εμπορίας ειδών τηλεφωνίας, τον οποίο έκρινε ένοχο για τις κατηγορίες της ψευδούς αναφοράς στην Αρχή και της απιστίας. Η υπόθεση αφορούσε κλοπή, που φέρεται να είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2014 στο κατάστημα εμπορίας ειδών τηλεφωνίας στον Βόλο, όταν άγνωστοι είχαν ανοίξει τρύπα (ριφιφί) και είχαν αφαιρέσει συσκευές κινητών τηλεφώνων.
Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο κατηγορούμενος διέπραξε το αδίκημα, για να δικαιολογήσει το έλλειμμα αποθήκης που είχε, ενώ είχε επιθετική συμπεριφορά προς τους επιθεωρητές της εταιρείας και μήνυσε στελέχη της που τον έλεγξαν. Ο συνήγορος υπεράσπισης τόνισε από την πλευρά του ότι ο κατηγορούμενος 11 χρόνια δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα στην εταιρεία, ενώ τόνισε πως δεν διέπραξε το αδίκημα της απιστίας, διότι δεν έπιανε χρήματα στα χέρια του και η υπόθεση ήταν μια σκευωρία.
Ο εισαγγελέας έθεσε ερωτήματα, γιατί ο κατηγορούμενος είχε βάλει την κούτα με τα κινητά τηλέφωνα, ορισμένα από τα οποία εκλάπησαν στο μόνο τρωτό σημείο από άποψη ασφαλείας του καταστήματος την ημέρα της διάρρηξης και γιατί μπαινόβγαινε στο κατάστημα, ενώ ο κατηγορούμενος ανέφερε μεταξύ άλλων στην απολογία του, πως τα κινητά τηλέφωνα που φέρονται να εκλάπησαν, ήταν μη εμπορεύσιμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το