Τοπικά

Ποινή φυλάκισης σε 76χρονο από το Πήλιο για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος με σοβαρό τραυματισμό

Τραυμάτισε πολύ σοβαρά τον μοτοσικλετιστή, αφήνοντάς τον κατάκοιτο και προχθές το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου του επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, με πενταετή αναστολή υπό όρους.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο έναν 76χρονο από χωριό του Πηλίου για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος από αμέλεια, στο οποίο τραυματίστηκε πολύ σοβαρά και έμεινε κατάκοιτος ένας 31χρονος από τη Ν. Ιωνία Βόλου. Ωστόσο έδωσε τη δυνατότητα έφεσης που θα έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Το τροχαίο είχε συμβεί στις 25 Σεπτεμβρίου 2011, στη 1 μ.μ., στη λεωφόρο Αθηνών 247, όταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ένα ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο εξερχόμενο από πρατήριο υγρών καυσίμων στο ρεύμα προς Βόλο, επιχείρησε στροφή στον δρόμο προς Φάρσαλα, χωρίς ο οδηγός του να προσέξει, εισήλθε στο ρεύμα κυκλοφορίας εντελώς απρόσεκτα, ανέλεγκτα και αιφνιδιαστικά, παραβίασε διπλή διαχωριστική γραμμή και ανέκοψε την πορεία του μοτοσικλετιστή, που κατευθυνόταν προς Φάρσαλα. Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο αυτό είχε ως αποτέλεσμα, παρά το φρενάρισμα της μοτοσικλέτας, να συγκρουστεί αυτή με το πίσω δεξιό μέρος του ΙΧ και από την πτώση του μοτοσικλετιστή, να τραυματιστεί αυτός σοβαρά, καθώς υπέστη «διάχυτη νευροαξονική βλάβη, θλάσεις εγκεφάλου και υποσκληρίδιο αιμάτωμα».
Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν ως μάρτυρες η μητέρα του 31χρονου μοτοσικλετιστή, που ανέφερε μεταξύ άλλων πως μεγαλώνει πλέον το παιδί της μόνη της, καθώς και ο μοτοσικλετιστής που ήταν μαζί του την ώρα του ατυχήματος. Μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε συγγενής του οδηγού του ΙΧ. Ο ίδιος ο 76χρονος στην απολογία του παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος υπολογισμό και χειρισμό, πρόσθεσε ωστόσο πως οι δύο μοτοσικλέτες δεν φαίνονταν και πως η μοιραία μοτοσικλέτα είχε αναπτύξει ταχύτητα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το