Τοπικά

Ποινή φυλάκισης δύο χρόνων σε 36χρονο για βαριά σωματική βλάβη

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 36χρονο κτηνοτρόφο από περιοχή του Πηλίου, τον οποίο έκρινε ένοχο για βαριά σωματική βλάβη.

Μαζί με τον 36χρονο κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου και ο 34χρονος αδερφός του, ο οποίος ωστόσο απαλλάχθηκε της εις βάρος του κατηγορίας. Ειδικότερα ο 36χρονος καταδικάστηκε για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, ενώ απαλλάχθηκε των κατηγοριών για ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμιση και απειλή. Ο 34χρονος αδερφός του κατηγορούνταν για απειλή.

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε στις 3 Οκτωβρίου του 2014 σε περιοχή του Πηλίου, με τον 36χρονο να φέρεται να επιτέθηκε στον 34χρονο μηνυτή και συγχωριανό του, χτυπώντας τον με δύο μπουνιές στο κεφάλι και στο αυτί, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ανάγκασαν τον παθόντα να νοσηλευτεί επί τέσσερις ημέρες στο Νοσοκομείο Βόλου και να αποδειχθεί πως πάσχει από υπολειμματική ακοή.

Αιτία της επίθεσης του 36χρονου στον 34χρονο ήταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα γελάδια του μηνυτή, τα οποία φέρεται να έμπαιναν στα κτήματα του καταδικασθέντα.

 

Καταδίκες Μονομελούς

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη επέβαλε εξάλλου χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε μια 57χρονη ιδιοκτήτρια ουζερί του Βόλου, την οποία έκρινε ένοχη για εμπρησμό από αμέλεια.

Το περιστατικό χρονολογείται στις 11 Οκτωβρίου του 2014, όταν το κατάστημα της 57χρονης έγινε παρανάλωμα του πυρός, καθώς η κεραμοσκεπή του ήταν από εύφλεκτα υλικά. Ο γιός της καταδικασθείσης που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο κατάστημα, έκανε ότι ήταν δυνατόν, για να σβήσει τη φωτιά και είχε καλέσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ωστόσο από τη φωτιά είχαν προκληθεί ζημιές σε δύο παρακείμενα καταστήματα.

 

Ζήτησε την παύση ποινικής δίωξης

Υπάρχουν και συγκινητικές στιγμές στις αίθουσες των δικαστηρίων, όπως χθες το μεσημέρι στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, που μια παθούσα, ασφαλιστική σύμβουλος του Βόλου, ζήτησε την παύση της ποινικής δίωξης μιας γυναίκας, για κλοπή που είχε κάνει στο γραφείο της, τον Ιανουάριο του 2015. Η δράστιδα είχε κλέψει το ποσό των 30 ευρώ από το ταμείο της ασφαλιστικής πράκτορα και χθες επρόκειτο να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Η κατηγορούμενη ωστόσο μετανάστευσε στη Γερμανία, για να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή της, όπως δήλωσε η μητέρα της στο δικαστήριο και η παθούσα ασφαλιστική σύμβουλος ζήτησε την παύση της δίωξής της, προκαλώντας τη συγκίνηση της μητέρας της κατηγορούμενης. Και οι δύο έφυγαν αγκαλιασμένες από την αίθουσα του δικαστηρίου.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Γυναίκα έβαλε φωτιά και έκαψε το σπίτι του συντρόφου της

Νέα υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας έρχεται στο φως από την περιοχή του Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης, η οποία…

4 Απριλίου 2024

Πρόστιμο σε ηλικιωμένη που προκάλεσε πυρκαγιά

Πρόστιμο ύψους 500 ευρώ επιβλήθηκε σε 79χρονη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου. Η ηλικιωμένη συνελήφθη…

4 Απριλίου 2024

GreenYourAir: Επιβαρυμένη η ατμόσφαιρα στον Βόλο το 2023, αλλά με μικρή βελτίωση

Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας GreenYourAir.org με επιστημονικούς υπεύθυνους τον αναπληρωτή καθηγητή Γεώργιο Κ.Δ.…

4 Απριλίου 2024

Νέα επίθεση Φασούλα κατά της διοίκησης Λιόλιου για το θέμα του επίτιμου προέδρου

Ο Παναγιώτης Φασούλας και ο συνδυασμός του, «Πρώτα το Μπάσκετ», εξαπέλυσαν νέα επίθεση κατά της…

4 Απριλίου 2024

Δημοσκόπηση OPEN: Ποια κόμματα έχασαν και ποια κέρδισαν μετά την πρόταση μομφής για τα Τέμπη

Αρκετοί είναι οι πολίτες που θεωρούν πως η Νέα Δημοκρατία έχασε πολιτικά, μετά την κατάθεση…

4 Απριλίου 2024

Σχολεία: Πότε ολοκληρώνονται τα μαθήματα – Το χρονοδιάγραμμα ως το τέλος του σχολικού έτους

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους. Σύμφωνα με την ενημέρωση…

4 Απριλίου 2024