Τοπικά

Ποινή φυλάκισης 3,5 ετών σε 28χρονο Βολιώτη για επεισόδια στην επέτειο του Πολυτεχνείου το 2012 “Θ”

dikaiosyni

Ποινή φυλάκισης τριάμισι ετών επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 28χρονο Βολιώτη, που κατηγορούνταν για πρόκληση επεισοδίων στη διάρκεια των διαδηλώσεων που είχαν γίνει στις 17 Νοεμβρίου 2012 στον Βόλο, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ο 28χρονος, που φέρεται να ανήκει στον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο, κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης, της αντίστασης από άτομο που οπλοφορεί και έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Η ποινή έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ ο καταδικασθείς άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.
Στη διάρκεια της χθεσινής δίκης ομοϊδεάτες του ανάρτησαν πανό με σύνθημα στήριξής του στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου.
Σημειώνεται ότι μαζί με τον 28χρονο σήμερα (24χρονο τότε), είχε συλληφθεί και μία 21χρονη, που είχε εμπλακεί στα επεισόδια του Νοεμβρίου του 2012 και η οποία είχε καταδικαστεί τότε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με τριετή αναστολή.
Και οι δύο είχαν συλληφθεί στη διάρκεια των επεισοδίων που είχαν γίνει μετά το τέλος των πορειών για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοεμβρίου 2012 στον Βόλο. Τότε είχαν γίνει τρεις πορείες για την επέτειο.
Οι πορείες είχαν αρχίσει ειρηνικά, με χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, συνδικαλιστές, εργαζόμενους και συνταξιούχους, να διασχίζουν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με προορισμό το μνημείο Ηρώων, στην παραλία του Βόλου.
Συμμετέχοντες στις πορείες σταμάτησαν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα. Ένταση επικράτησε, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών, η οποία αποκόπηκε από το κύριο σώμα της μίας εκ των τριών πορειών, άρχισε να σπάει μάρμαρα έξω από τραπεζικό υποκατάστημα της τότε Τράπεζας Κύπρου, στην οδό Ιάσονος. Τα επεισόδια είχαν μεταφερθεί κατόπιν στην οδό Δημητριάδος στο κέντρο του Βόλου, με διαδηλωτές να σπάνε τραπεζικά υποκαταστήματα και πιο συγκεκριμένα της «Attica» και της «Eurobank».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το