Τοπικά

Ποινή φυλάκισης 30 μηνών σε εκπρόσωπο κοινοπραξίας για πλαστογραφία

Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, επέβαλε προχθές το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν εκ των δύο εκπροσώπων κοινοπραξίας, που είχαν αναλάβει την κατασκευή οστεοφυλακίου σε κοιμητήριο τον Μάιο του 2012.

Οι δύο εκπρόσωποι της κοινοπραξίας κατηγορούνταν για πλαστογραφία με χρήση νοθευμένου κατά συναυτουργία. Ο ένα εκ των δύο κατηγορουμένων, που ήταν παρών στη συζήτηση της υπόθεσης στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, κρίθηκε αθώος, ενώ ο δεύτερος, που ήταν απών, κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 μηνών.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρονται ότι νόθευσαν έγγραφο, με σκοπό να παραπλανήσουν με βεβαίωση μη οφειλής για είσπραξη λογαριασμού του τοπικού υποκαταστήματος του τότε ΙΚΑ Ν. Ιωνίας, που τους είχε χορηγηθεί, προκειμένου να εισπράξουν χρήματα από τον Δήμο Βόλου, για το έργο που είχαν αναλάβει.
Στόχος ήταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να φαίνονται πως δεν οφείλουν εισφορές στο ΙΚΑ, για να εισπράξουν τον λογαριασμό και να παραπλανήσουν τον αρμόδιο υπάλληλο.
Εξάλλου ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο σε λογίστρια του Βόλου, την οποία έκρινε ένοχη για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η λογίστρια λάμβανε χρήματα από πελάτες της φορολογούμενους για υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο, την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία φέρεται να μην τα απέδιδε. Η λογίστρια, που εργαζόταν σε λογιστικό γραφείο της πόλης, φέρεται να τέλεσε το αδίκημα την περίοδο 2013-2014. Την μήνυσε επιχείρηση επισκευής και συντήρησης ηλεκτρονικών ειδών, καθώς φέρεται να μην απέδωσε το συνολικό ποσό των 4.000 ευρώ για υποχρεώσεις της επιχείρησης προς την Εφορία και τα Ταμεία. Η καταδικασθείσα ήταν απούσα στην προχθεσινή ακροαματική διαδικασία.
Τέλος το Μονομελές Πλημμελειοδικείο επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη σε έναν 60χρονο, που κατηγορούνταν για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης και απόπειρα εκβίασης τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2011.
Ο 60χρονος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να είχε επιτεθεί σε ιδιοκτήτη ξενοδοχείου του Πηλίου, ζητώντας του να του δώσει 45.000 ευρώ, καθώς, όπως υποστήριζε, το εστιατόριο που μίσθωνε, το είχε αγοράσει ο ξενοδόχος και τον είχε θέσει εκτός εργασίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το