Τοπικά

Ποινή φυλάκισης 30 μηνών σε 65χρονο -Δεν επέστρεψε προκαταβολή για πώληση σπιτιού που τελικά …το πούλησε σε άλλους

Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με τριετή αναστολή και δυνατότητα έφεσης επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 65χρονο, τον οποίο έκρινε ένοχο για το αδίκημα της υπεξαίρεσης. Η υπόθεση χρονολογείται από τον Απρίλιο του 2013.

Ο 65χρονος φέρεται πως εκμίσθωνε οικία σε νησί των Βορείων Σποράδων, σε αλλοδαπούς, οι οποίοι φέρονται να του είχαν προκαταβάλει για μια τριετία το ποσό των 55.000 ευρώ, με στόχο να αγοράσουν κάποια στιγμή στο μέλλον την οικία. Ωστόσο μετά την πάροδο της τριετίας ο 65χρονος φέρεται να πούλησε σε άλλους ενδιαφερόμενους την οικία και να μην επέστρεψε στους αλλοδαπούς το ποσό των 30.000 από τις 55.000 συνολικά που του είχαν δώσει ως προκαταβολή, χρήματα μάλιστα που φέρεται να μην τα επέστρεψε στους δικαιούχους.

Εξάλλου το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε χθες ποινή φυλάκισης 22 μηνών και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για ένα έτος, σε έναν 73χρονο, που κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και της ψευδούς καταμήνυσης κατ’ εξακολούθηση. Η υπόθεση αφορά αναφορές που φέρεται πως έκανε σε αρμόδιες υπηρεσίες ο 73χρονος τον Σεπτέμβριο του 2012, καθώς υποστήριζε πως λύματα ρύπαιναν το σπίτι του, που βρίσκεται σε περιοχή ευρύτερα του Βόλου. Μάλιστα φέρεται πως άφηνε υπόνοιες σε βάρος προϊσταμένου αρμόδιας δημόσιας ελεγκτικής υπηρεσίας, ο οποίος και τον μήνυσε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το