Τοπικά

Ποινές φυλάκισης με αναστολή στους δυο Βολιώτες που κατήγγειλαν ψεύτικη ληστεία

dikaiosyni

Στο Αυτόφωρο οδηγήθηκαν σήμερα ιδιοκτήτης και υπάλληλος πρατηρίου υγρών καυσίμων στο Βόλο, οι οποίοι επινόησαν ψεύτικη ληστεία σε βάρος τους και έκαναν σχετική καταγγελία στην Αστυνομία. Στον πρώτο, ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής του «περιστατικού», επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 24 μηνών με αναστολή και στον δεύτερο ποινή φυλάκισης 12 μηνών, επίσης με αναστολή.

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο άνδρες ισχυρίστηκαν χθες στην αστυνομία πως ο υπάλληλος του πρατηρίου, 64 ετών, έπεσε θύμα ληστείας από δύο αγνώστους την ώρα που πήγαινε στην τράπεζα για κατάθεση ποσού 32.500 ευρώ, το οποίο προέρχονταν από εισπράξεις του πρατηρίου. Υποστήριξαν, μάλιστα, οτι οι ληστές τράβηξαν όπλο, αναγκάζοντας έτσι τον υπάλληλο να τους παραδώσει τα χρήματα που επρόκειτο να καταθέσει στην τράπεζα.

Ωστόσο, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε άμεσα ότι το περιστατικό δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα και οι δύο άνδρες είχαν πει ψέματα για τη ληστεία. Ο ιδιοκτήτης παραδέχθηκε ότι επιθυμούσε να καθυστερήσει την πληρωμή της εταιρείας πετρελαιοειδών με την οποία συνεργάζεται, σε μια προσπάθεια να «γυρίσει» τα χρήματα και να καλύψει και άλλες ανάγκες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου ο οποίος τους έκρινε ενόχους για τις κατηγορίες της ψευδορκίας και της ψευδούς καταμήνυσης και τους παρέπεμψε στο Αυτόφωρο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το