Τοπικά

«Πινελιές» εθελοντισμού από γονείς μαθητών Αγριάς

 

Η κ. Ιωάννα Κωστούλα, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Γενικού Λυκείου Αγριάς, μιλά στη «Θ» για την εθελοντική πρωτοβουλία γονέων του σχολείου να βάψουν αίθουσες του σχολείου, όπου φοιτούν τα παιδιά τους. Κι ενώ στα σχέδιά τους είναι να συνεχίσουν τις εργασίες εξωραϊσμού των εσωτερικών χώρων, ευαισθητοποιούνται παράλληλα και οι μαθητές για να φροντίζουν το σχολικό χώρο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

«Αναλάβαμε την διοίκηση του συλλόγου τέλος Νοεμβρίου. ‘Ηρθαμε σε επικοινωνία με το σύλλογο διδασκόντων και με τα παιδιά και μας είπαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Κύριο θέμα ήταν ο ελαιοχρωματισμός του σχολείου μέσα και έξω. Όπως ξέρετε τα σχολεία ανήκουν στον δήμο, έγινε ο εξωτερικός ελαιοχρωματισμός, όμως δεν έφτανε η πίστωση για να συνεχίσουν τις εργασίες μέσα.
Από τέσσερις χώρες του εξωτερικού αναμενόταν η επίσκεψη παιδιών προγράμματος Erasmus. Είχαν πάει τα παιδιά του λυκείου μας και τώρα έπρεπε να έρθουν. Ήταν 22 Ιανουαρίου η επίσκεψη. Οι αίθουσες στον κάτω όροφο που θα γινόταν η υποδοχή τους ήταν άθλιες. Οπότε πήραμε την πρωτοβουλία μέλη του συλλόγου και είπαμε ότι θα κάνουμε εθελοντισμό, θα σηκώσουμε μανίκια και θα βάψουμε. Μέρος των χρημάτων για τα χρώματα δόθηκαν από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά δεν μπορούσαν να καλύψουν τα ημερομίσθια. Οπότε τα αναλάβαμε εμείς. Δουλέψαμε δύο απογεύματα Παρασκευή και Σάββατο από τέσσερις ώρες και την Κυριακή 15 Ιανουαρίου δουλέψαμε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Πήραμε και μάστορα, τον οποίο τον πληρώσαμε ως σύλλογος και έτσι βγήκε ένα αποτέλεσμα άριστο. Κατεβάσαμε κουρτίνες, τις πλύναμε, τις σιδερώσαμε, τις ράψαμε εκεί που ήταν σκισμένες, βάψαμε ντουλάπες. Το αποτέλεσμα ήταν άριστο, εκπληκτικό, τα παιδιά και οι καθηγητές μας αποθέωσαν. Θέλαμε τα παιδιά μας να ζουν σε χώρους που να τηρούν τους κανόνες υγιεινής, όπως γίνεται στο σπίτι τους. Εκεί περνούν την μισή τους μέρα. Είναι πολύ σημαντικό να μπαίνεις σε μια αίθουσα και να λες: <<Ω! τι ωραία αίθουσα, τι φως είναι αυτό!>> από το να μπαίνεις σε μια αίθουσα με σκισμένες κουρτίνες κλπ.»
Στις προθέσεις του Συλλόγου Γονέων είναι να συνεχίσουν εργασίες και στις υπόλοιπες αίθουσες του σχολείου
«Στον πάνω όροφο έχουμε επτά αίθουσες και είναι στα σχέδια μας να γίνουν κι αυτές. Απλά ήρθαν τώρα επίσκεψη από το Erasmus. Είναι μέσα στο πρόγραμμα να ξεκινήσουμε και επάνω. Όμως αυτό που θέλουμε απ’ όλους τους γονείς είναι να μας εμπιστευτούν. Αυτό που ζητάμε είναι είτε προσωπική βοήθεια είτε οικονομική είτε με χρώματα, με ό,τι μπορεί ο καθένας να συνδράμει, γιατί αφορά τα παιδιά όλων μας. Όταν η ετήσια συνδρομή μας είναι 10 ευρώ το έτος, τη θέλουμε απ’ όλους τους γονείς. Όταν έχουμε 165 παιδιά σκεφτείτε με αυτό το ποσό τι μπορούμε να φτιάξουμε. Την όρεξη την έχουμε, αλλά εκτός αυτού είτε μας βοηθήσουν οι γονείς είτε όχι εμείς είπαμε τα πέντε μέλη του συλλόγου εθελοντικά έστω μια φορά το μήνα θα πηγαίνουμε να βάφουμε μία μία τις αίθουσες».
Κι ενώ οι γονείς ενημερώνονται για την αξιέπαινη πρωτοβουλία, ευαισθητοποιούνται και οι μαθητές για να φροντίζουν το σχολικό χώρο.
«Οι γονείς έχουν ενημερωθεί με φωτογραφίες και με έντυπο υλικό στο email τους και στο Facebook. Την Πέμπτη που δίνουμε βαθμούς θα είμαστε εκεί για να τους ενημερώσουμε, τουλάχιστον να βάλλουν τα δέκα ευρώ, τα υπόλοιπα της ετήσιας συνδρομής προς στο σύλλογο, όσοι θέλουν φυσικά για το καλύτερο των παιδιών μας. Προς το παρόν δεν έχουμε σκοπό να ασχοληθούμε και με τον εξωραϊσμό του έξω χώρου, να μπουν κάποια φυτά κλπ. Ευαισθητοποιήσαμε και τους μαθητές, πήραμε χρώματα, επειδή υπήρχαν μεταλλικά παγκάκια, τα οποία ήταν άβαφα και σκουριασμένα γιατί καλό θα είναι να μπουν και τα παιδιά σε αυτό το «τριπάκι», ότι φροντίζουμε το χώρο που ζούμε. Δεν είναι η αλάνα του χωριού. Είναι ένα μέρος, όπου πάμε και αφιερώνουμε την μισή μας μέρα και θέλουμε και πρέπει να είναι καθαρά. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να βοηθήσουμε αυτό το σχολείο, γιατί αγαπάμε αυτούς τους χώρους στους οποίους ζούνε τα παιδιά μας.
Η Κ. Κωστούλα θα πρότεινε και σε γονείς άλλων σχολείων να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.
«Φυσικά το προτείνω! Ό,τι μπορεί ο καθένας να προσφέρει γι’ αυτό. Είμαστε σύλλογος γονέων και είμαστε υπέρ σε ότι αφορά στα παιδιά. Αρκεί να υπάρχει μέσα τους το «μικρόβιο» του εθελοντισμού και της προσφοράς. Ευτυχώς η ομάδα που εκλεγήκαμε εκείνη τη μέρα, το έχουμε αυτό και πιστεύουμε ότι θα κάνουμε καλή δουλειά αυτά τα δύο χρόνια που θα είμαστε. Ό,τι μπορούμε, θα προσφέρουμε. Το καλύτερο.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Φρέντι Μπελέρης: Ο πατέρας μου είναι αποφασισμένος, χρησιμοποιήθηκε πλαστό ποινικό μητρώο σε βάρος του, λέει ο γιος του

Ως δείγμα γραφής για το τι σχεδιάζουν σε βάρος των Ελλήνων της Αλβανίας και της…

15 Φεβρουαρίου 2024

ΑΑΔΕ: Τα πρώτα ραβασάκια για φορολογούμενους με έσοδα κάτω από €10.000 και έξοδα έως €300.000 – Πώς τους έπιασαν

«Ραβασάκια» για εξηγήσεις ή για έλεγχο στέλνει η Εφορία στους πρώτους 800 φορολογούμενους που έχουν…

15 Φεβρουαρίου 2024

37χρονος σκότωσε τη γυναίκα του, τα δίδυμα και αυτοκτόνησε

Τραγωδία στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών όταν ένας πρώην μηχανικός της Meta πυροβόλησε τη σύζυγό…

15 Φεβρουαρίου 2024

Ποιος είναι ο νέος Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Νίκος Σακκάς

Δείτε στοιχεία από το σύντομο βιογραφικό του νέου προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας Νίκου Σακκά Δημάρχου…

15 Φεβρουαρίου 2024

Μαγνησία:110 εκπαιδευτικοί υπέβαλαν αίτηση για συνταξιοδότηση

  Στους 110 ανέρχονται οι δάσκαλοι, οι νηπιαγωγοί και οι καθηγητές από τη Μαγνησία που…

15 Φεβρουαρίου 2024

Ο Πέτρος Βαφίνης για την έκτακτη συνεδρίαση για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου

  Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης σε δήλωσή του για…

15 Φεβρουαρίου 2024