ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μια δημοτική αρχή «θίασος»

Παραπολιτικά

κυκλο – φ – οριακα

Άρθρα

Ο καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Τοπικά

Πινακοθήκη το 13ο Νηπιαγωγείο Βόλου – Εξαιρετικές οι δημιουργίες των μαθητών

Εμπνεύστηκαν από πασίγνωστους ζωγράφους, όπως Πικάσο, Βαν Γκογκ, Θεόφιλο και μέσα από το ομαδικό πνεύμα και την ξεχωριστή φαντασία τους δημιούργησαν όμορφους πίνακες ζωγραφικής αλλά και βραχογραφίες και κολάζ. Οι μαθητές του 13ου Νηπιαγωγείου Βόλου μετέτρεψαν το σχολείο τους σε μια πινακοθήκη.
Έτσι έδωσαν μια καλλιτεχνική διάσταση στο κτίριο που αφιερώνουν ένα σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς τους.
Τα έργα των μαθητών παρουσιάστηκαν χθες το πρωί σε αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Βόλου, όπου παρευρέθηκαν οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, η σχολική σύμβουλος κ. Τζένη Μωραΐτη, ο πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης κ. Μαγουλιώτης, ο υπεύθυνος του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Αντώνης Αντωνίου και άλλοι.

Το 13ο Νηπιαγωγείο Βόλου υλοποίησε για πέντε μήνες, από Οκτώβριο μέχρι και Μάρτιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Τέχνη και τεχνική». Για όλο αυτό το διάστημα οι 30 και πλέον μαθητές του σχολείου με την καθοδήγηση των νηπιαγωγών κ.κ. Ευαγγελίας Σδρούλια, Αθηνάς Μαστέλλου και Αρίστης Αγερώτη γνώρισαν ζωγράφους, τους μελέτησαν και προχώρησαν στη δημιουργία έργων ζωγραφικής χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά, όπως τέμπερες, μαρκαδόρους, σφουγγάρια, πινέλα, νερομπογιές, ξυλομπογιές, χάρακες, Μάλιστα οι μαθητές χρησιμοποίησαν ακόμη και πιρούνια, αλλά και κάρβουνο για τις βραχογραφίες γυρνώντας έτσι τον χρόνο πίσω. Παράλληλα έκαναν και προσωπογραφίες με φυσικά υλικά. Το ταξίδι των μαθητών στην τέχνη τούς ενθουσίασε γεμίζοντας τις πνευματικές αποσκευές τους με πολύτιμες γνώσεις και παραστάσεις.
Παράλληλα δημιούργησαν βραχογραφίες γνωρίζοντας από κοντά παλιά υλικά της φύσης.
Μαθαίνοντας να εργάζονται ομαδικά τα παιδιά καλλιτέχνησαν εντός του κτιρίου αλλά και στην αυλή.
Στους τοίχους των δωματίων του Νηπιαγωγείου ήδη έχουν τοποθετηθεί τα έργα τους ομορφαίνοντας τον χώρο και δίνοντας μια αύρα τέχνης, ώστε το 13ο Νηπιαγωγείο να θυμίζει μια πινακοθήκη.

Η προϊσταμένη του 13ου Νηπιαγωγείου Βόλου κ. Ευαγγελία Σδρούλια επισήμανε πως «τα παιδιά έμαθαν να εργάζονται ομαδικά στο πλαίσιο της ομαδοσυνεργατικής συνεργασίας. Από το «εγώ» τους τα παιδιά πέρασαν στο εμείς. Τα έργα των μαθητών είναι αριστουργήματα και μετατρέψαμε τον χώρο του Νηπιαγωγείο σε μια πινακοθήκη».
Το σχολείο συνεργάστηκε για το πρόγραμμα με το Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το