Τοπικά

Πινακοθήκη με 250 έργα τέχνης στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου

Έμπνευση και ανατροφοδότηση ερεθισμάτων και συναισθημάτων αντλούν οι μαθητές του 10ου Γυμνασίου Βόλου, όπου έχει δημιουργηθεί μια πινακοθήκη με 250 και πλέον πίνακες σπουδαίων Ελλήνων και ξένων εικαστικών.
Πρόσφατα το σχολείο εξοπλίστηκε με ειδικά διαμορφωμένη ηχητική εγκατάσταση και σκηνή θεάτρου στην αίθουσα εκδηλώσεων. Έτσι οι μαθητές του 10ου Γυμνασίου Βόλου μεγαλώνουν και διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους σε ένα περιβάλλον Τέχνης και Πολιτισμού.
Στο σχολείο εδώ και τρία χρόνια υλοποιήθηκε πρόγραμμα που εμπνέεται από την τέχνη και τον πολιτισμό και η κορύφωσή του ήταν η δημιουργία της πινακοθήκης.


Η διευθύντρια του 10ου Γυμνασίου Βόλου κ. Κική Δανιηλίδου δήλωσε πως «η τέχνη είναι ένας από τους παράγοντες παιδείας και αγωγής. Υπό αυτή την έννοια διαμορφώσαμε στο σχολείο μας ένα περιβάλλον, όπου οι μαθητές αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους λαμβάνοντας ερεθίσματα από την τέχνη και τον πολιτισμό. Έτσι οι μαθητές θεωρούν την τέχνη αναπόσπαστο μέρος της σχολικής τους καθημερινότητας».

Από την πλευρά του ο καθηγητής εικαστικών, ζωγράφος κ. Ιωακείμ Μιναρετζόπουλος ανέφερε πως «βασικό για εμάς ήταν να εξοικειωθούν οι μαθητές με την τέχνη, καθώς ως σχολείο της περιφέρειας δεν έχουν πολλές αφορμές για να επισκεφθούν μουσεία και πινακοθήκες. Οι 250 πίνακες εκτός από την τέχνη μιλούν και για την ιστορία. Η πινακοθήκη είναι μια πρωτότυπη πρωτοβουλία, που απαίτησε πολύ κόπο για να ολοκληρωθεί. Επίσης θα δημιουργηθεί και μια γωνιά με πίνακες ντόπιων ζωγράφων».


Η μαθήτρια Αδαμαντία Γαλανούλη τόνισε πως «το σχολείο με την πινακοθήκη και τις άλλες δράσεις πολιτισμού έχει γίνει πολύ όμορφο. Το γεγονός ότι βγαίνουμε από τις τάξεις και περπατάμε στους διαδρόμους με τα σπουδαία αυτά έργα εικαστικών, είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Όλο αυτό σε συνδυασμό με τη μουσική που ακούμε στα διαλείμματα, ανεβάζει την ψυχολογία των μαθητών».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμένων κ. Νίκος Σταθόπουλος δήλωσε πως «στο σχολείο μας έγινε μια άψογη δουλειά με την πινακοθήκη. Τα παιδιά νιώθουν χαρά, ευχαρίστηση, και γι’ αυτό συμμετείχαν στην πρωτοβουλία».


Η υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σοφία Κανταράκη επισήμανε πως «ένα σχολείο «λουσμένο» από την τέχνη, είναι παράλληλα και μέσο πνευματικής τριβής των μαθητών. Συγχαίρουμε θερμά τη διευθύντρια, τον εικαστικό και τους μαθητές που συνέβαλαν με τον τρόπο τους σε αυτή την εξαιρετική ενέργεια».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το