Τοπικά

Πιλοτικό πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης στο 6ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας “Θ”

thumbnail_20160520_101022

Πιλοτικό πρόγραμμα κολύμβησης λειτουργεί εδώ και μερικές εβδομάδες στο 6ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας, όπου οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων για δύο ώρες την εβδομάδα μεταβαίνουν στο Κλειστό Κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας και μαθαίνουν να κολυμπούν.
Το 6ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας επιλέχθηκε από τη Μαγνησία για να ενταχθεί στο πιλοτικό πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει το Υπουργείο Παιδείας για φέτος με στόχο την εκμάθηση των παιδιών στα βασικά στοιχεία της κολύμβησης.

thumbnail_20160520_103628
Για την καλύτερη ασφάλειά τους υλοποιείται το πρόγραμμα, που ξεκίνησε στο 6ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας πριν μερικές εβδομάδες.
Ο σχολικός σύμβουλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Κώστας Σδρόλιας τόνισε πως στο 6ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας εφαρμόζεται πιλοτικά ένα πρόγραμμα κολύμβησης που είναι συνεργασία του γραφείου σχολικών συμβούλων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας με τη σχολική σύμβουλο της φυσικής αγωγής και τη στήριξη των διδασκόντων και της διεύθυνσης του σχολείου. Οι μαθητές εκπαιδεύονται στην ασφαλή κολύμβηση, ενώ από του χρόνου μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα σχολεία. Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας. Σε πρώτη φάση το πιλοτικό πρόγραμμα υλοποιείται στις μεγαλύτερες τάξεις του Δημοτικού και έχει τροποποιηθεί το πρόγραμμα, ώστε να εξασφαλίζονται δύο ώρες την εβδομάδα για την κολύμβηση. Οι μαθητές μεταβαίνουν στο Κολυμβητήριο συνοδευόμενοι από τους γυμναστές και τους δασκάλους όπου εκεί υπάρχουν εκπαιδευτές.
Ο διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου κ. Υδραίος τόνισε πως «οι μαθητές είναι πολύ ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, ενώ οι περισσότεροι δεν γνώριζαν καλά να κολυμπούν, άρα είναι πολύ σημαντικό. Το πρόγραμμα υλοποιείται κάθε Παρασκευή και θεωρώ ότι είναι πολύ χρήσιμο».

thumbnail_20160520_102119

thumbnail_20160520_104010

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το